126 yıllık tarihi köprü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Küre İlçesindeki 126 Yıllık Tarihi Köprü Sel Felaketinde Hasar Gördü

Küre ilçesi Ersizlerdere mevkiinde bulunan ve Kurtuluş Savaşı yıllarında cephanelerin Ankara’ya taşındığı İstiklal Yolu üzerinde yer alan 126 yıllık tarihi köprü, sel felaketlerinde büyük hasar gördü. 1899 yılında inşa edilen ve Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü’nce 2016 yılında restore edilen köprü, 11 Ağustos 2021’de yaşanan selde kısmen yıkıldı.

27 Haziran 2022’deki sel felaketinde de köprünün sadece kemerleri ayakta kaldı. Yok olma riskiyle karşı karşıya kalan köprü restore edilmeyi bekliyor. Ayrıca tarihi köprünün hemen yanında yer alan ve Küre ile İnebolu, Abana, Bozkurt, Doğanyurt ve Çatalzeytin ilçeleri arasındaki ulaşımı sağlayan köprünün de selden zarar gördüğü belirtildi. Araç geçişine açık olan köprünün ayaklarında oluşan aşınmaların tehlike arz ettiği kaydedildi.

Onarılmasını İstiyorlar

Bölgede yaşayan vatandaşlar ilgili birimlerin bir an önce harekete geçmesini istiyor. Tarihi köprünün kültürel miras açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek yeniden restore edilmesini talep ediyor. Vatandaşlar, hem tarihi köprünün hem de ulaşımı sağlayan köprünün onarılmasını istediklerini dile getirdi.

Related Posts

Somali’deki askeri eğitim kampında intihar saldırısı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Jaalle Siyaad Askeri Eğitim Kampı’na bombalı intihar saldırısı gerçekleştirildiği açıklandı. Somali Savunma Bakanlığı, intihar saldırısına karşılık verdiklerini bildirdi.

Hindistan’da 40 yıllık köprü çöktü, araçlar nehre uçtu: Can pazarı yaşandı!

Hindustan Times gazetesinin haberine göre, eyaletin Vadodara ve Anand bölgelerini birbirine bağlayan 900 metre uzunluğundaki köprünün iki ayağı arasındaki bölüm çöktü. Yetkililer, olay anında köprüden geçen 2 kamyon ve 2 kamyonetin nehre düştüğünü …

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan kürsüye gelin ve damat mankeniyle çıktı: Gençler evlenmiyor değil, evlenemiyor!

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan kürsüye gelin ve damat mankeniyle çıktı: Gençler evlenmiyor değil, evlenemiyor!

Murat Çalık cezaevinde fenalaştı, acil servise götürüldü

Ameliyat sonrası cezaevine sevk edilen Mehmet Murat Çalık, cezaevinde fenalaştı, ambulansla yeniden hastaneye götürüldü.

Mansur Yavaş, ‘Ankara’ya operasyon olacak mı?’ sorularına ateş püskürdü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın tutuklanması; Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’ye ev hapsi verilmesi ve SÖZCÜ TV’nin karartma uygulanmasına tepki gösterdi.

‘Selam söyleyin’ deyip 4 yerinden vurdu

Antalya’da bir fırında çalışan Ramazan Koçak (58), sokak ortasında tanımadığı kişi tarafından bacağından 4 kurşunla vuruldu. Şüphelinin ateş ederken iş yerinin eski sahibinin oğlu için “B.’ye selam söyleyin” dediği belirtildi.