4 yıl sonra yıkılan çardak kentten geriye sahildeki çöpleri kaldı

Antalya Kumköy Sahilinde Çardaklar Yıkıldı!

Antalya’da Kumköy sahiline kurulan ücretsiz tatilin adresi çardaklar, geçen yıl Aksu Belediyesi tarafından yıkıldı. Çardaklardan geriye kalan tahta ve naylon çadır parçaları ile bazı eşyalar, sahilde görüntü kirliliği oluşturduğu için halkın tepkisini çekiyor.

Aksu ilçesi Kumköy sahiline yaklaşık 60 yıl önce kurulan, aralarında konteyner şeklinde yapılanların da bulunduğu 600 çardak, her yıl binlerce tatilcinin yaz mevsimini geçirdiği yer olarak dikkati çekiyordu. “Denize sıfır, 5 yıldızlı otellere komşu, ücretsiz tatilin adresi” olarak da bilinen çardaklar için 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile sahilin koruma altına alınması sonrası, yıkım kararı verildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Aksu Belediyesi’ne yıkım kararını göndermesiyle başlayan süreç, yıllarca ertelendi.

Yerel seçimler sonrası verilen sürenin dolmasının ardından çardaklar, 2024 Kasım ayında sabaha karşı sahilin giriş ve çıkışları kamyonla kapatılıp, belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Sahildeki tahta parçaları ve hurdaya dönen bazı eşyaları da bölge halkı kendi imkanlarıyla topladı. Sahilin boşaltılmasının üzerinden 1,5 ay geçti.

Sahildeki kırık tahta parçaları ve bazı eşyaların tamamen toplanmaması, görüntü kirliliğine neden oldu. Bölgenin tamamen halka açılmasının ardından sahile gidenler, görüntü kirliliğinden yakındı. Dronla çekilen görüntülerde tahta ve çardakların üzerini kapatmak için kullanılan naylon çadırlar dikkati çekti.

Zaman zaman dalgaların sahile kadar ulaşması nedeniyle bazı çöplerin ve eşya parçalarının denize karıştığı görüldü. (DHA)


Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – DEM Parti heyetinin siyasi parti ziyaretlerinde neler konuşuldu, yol haritasında neler var?

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Erdoğan gölgede kalmaya kararlı
TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Yılın ilk tuhaf Netflix sorusu; son 1 yılda kaç ay yaşlandınız?
TIKLAYIN – Benzine zam geldi: Fiyatlar gece yarısı güncellendi

Related Posts

Güney Kore’de eski Devlet Başkanı Yoon’un evine baskın: 2023’teki askerî soruşturmaya müdahilliği araştırılıyor

Güney Kore’de eski Devlet Başkanı Yoon’un evine baskın: 2023’teki askerî soruşturmaya müdahilliği araştırılıyor

Gazze’deki hükümetten dikkat çeken açıklama

ABD-İsrail güdümlü Gazze Yardım Vakfı’nın devreye girmesinden bu yana yardım almaya çalıştığı sırada 773 kişi öldürüldü, 5 binden fazla kişi yaralandı.

Somali’deki askeri eğitim kampında intihar saldırısı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Jaalle Siyaad Askeri Eğitim Kampı’na bombalı intihar saldırısı gerçekleştirildiği açıklandı. Somali Savunma Bakanlığı, intihar saldırısına karşılık verdiklerini bildirdi.

Hindistan’da 40 yıllık köprü çöktü, araçlar nehre uçtu: Can pazarı yaşandı!

Hindustan Times gazetesinin haberine göre, eyaletin Vadodara ve Anand bölgelerini birbirine bağlayan 900 metre uzunluğundaki köprünün iki ayağı arasındaki bölüm çöktü. Yetkililer, olay anında köprüden geçen 2 kamyon ve 2 kamyonetin nehre düştüğünü …

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan kürsüye gelin ve damat mankeniyle çıktı: Gençler evlenmiyor değil, evlenemiyor!

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan kürsüye gelin ve damat mankeniyle çıktı: Gençler evlenmiyor değil, evlenemiyor!

Murat Çalık cezaevinde fenalaştı, acil servise götürüldü

Ameliyat sonrası cezaevine sevk edilen Mehmet Murat Çalık, cezaevinde fenalaştı, ambulansla yeniden hastaneye götürüldü.