Kadın Girişimcilere Teknoloji Desteği

Türk Telekom, Kadınları Teknoloji ve Girişimcilikle Buluşturdu

Türk Telekom, Nokia ve UN Women işbirliğiyle yürütülen küresel program kapsamında kadınların teknolojiye erişimini artırmak ve girişimcilik becerilerini geliştirmek amacıyla Türkiye’de önemli bir adım attı.

Türk Telekom’un açıklamasına göre, Nokia ve UN Women işbirliğiyle dünya genelinde kadınların ekonomik bağımsızlıklarının artırılması ve girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi hedeflenen programa Türk Telekom da destek veriyor. “Girişimcilik İçin Harekete Geç” adıyla Hatay’da gerçekleştirilen program, depremden etkilenen kadın girişimcilere finansal okuryazarlık ve dijital pazarlama konularında eğitimler sundu.

Eğitim programı, kadınların girişimcilik becerilerini güçlendirerek iş dünyasında daha etkin bir rol oynamalarını sağlamanın yanı sıra, yerel ihtiyaçlara uygun çözümler ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine destek olmayı amaçlıyor.

Hatay’da düzenlenen eğitimlere bölgedeki 9 kadın kooperatifinden 27 kadın girişimci katıldı. Eğitimlerde, finansal ve dijital okuryazarlık, siber güvenlik, pazarlama, proje yönetimi ve tedarik zinciri gibi alanlarda uygulamalı içerikler sunuldu.

Ayrıca, programa katılan kadınlara yıl boyunca mentorluk desteği sağlanarak sürdürülebilir başarıların elde edilmesi hedefleniyor.

Bu yıl daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen program, fırsat eşitliği ve kadınların güçlenmesi odaklı sürdürülebilir kalkınma hedeflerini desteklemeyi amaçlıyor.

Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden, kadınların teknolojiyle desteklenmesinin ekonomik kalkınmanın önemli bir parçası olduğunu belirtirken, teknolojiyi herkesin erişebileceği bir hale getirme konusundaki çabalarını vurguladı.

Nokia Türkiye Ülke Müdürü Erensoy Bilgin ise UN Women işbirliğini Türkiye’ye taşımaktan gurur duyduklarını ifade ederken, kadın girişimcilere destek olmanın önemine dikkat çekti.

UN Women Türkiye Ülke Direktör Yardımcısı Zeliha Ünaldı ise kadınların ekonomik olarak güçlenmelerini destekleyen işbirliklerinin değerli olduğunu vurgulayarak, toplumsal cinsiyet eşitliği hedefine ulaşmada bu tür programların kritik rol oynadığını belirtti.

Related Posts

TÜİK’ten emekli ve memura büyük darbe. Memurların net maaşı belli oldu

TÜİK’in düşük enflasyon açıklaması emekli ve memurları üzdü. En düşük emekli maaşı 16.880 TL, memur maaşı 50.502 TL olacak. ENAG ise gerçek enflasyonu gözler önüne serdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyonunu yüzde 1 …

Sadece 1 günde 282 kilogram altın el değiştirdi

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın, haftanın işlem gününü yükselişle kapattı. Standart altının kilogram fiyatı, önceki güne göre yüzde 0,2 artarak 4 milyon 296 bin lira oldu. Gün içinde altının en düşük …

Bankacılık sektörünün net karı arttı

Bankacılık sektörünün mayıs sonu itibarıyla dönem net karı 326 milyar 475 milyon lira oldu.

Türkiye’nin 5 aylık ihracatının yarısı 7 gümrük noktasından yapıldı

Türkiye’de ocak-mayıs döneminde gerçekleştirilen 110 milyar doları aşan ihracatın yaklaşık yarısı 7 gümrük müdürlüğü üzerinden yapıldı.

Öncü gösterge 8 ayın en düşüğünde

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye İmalat PMI verileri, Haziran 2025’te 46,7’ye gerileyerek son sekiz ayın en düşük seviyesine indi. Eşik değer olan 50’nin altında gerçekleşen bu sonuç, imalat sanayisinde daralma sinyallerinin …

Bakan Işıkhan’dan ‘kamuda toplu iş sözleşmesi’ açıklaması : Sendikalarımıza son teklifimizi bu hafta sunacağız

Bakan Işıkhan’dan ‘kamuda toplu iş sözleşmesi’ açıklaması : Sendikalarımıza son teklifimizi bu hafta sunacağız