Adıyaman’da eğitimcilerden çağrı: Ücretsiz okul yemekleri bir hak, lütuf değil

Adıyaman’da Eğitimciler ve STK’lar, Ücretsiz Okul Yemeği İçin Mücadele Ediyor

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “okullarda bir öğün ücretsiz yemek” talebine sürekli kaynak yok gerekçesiyle duyarsız kalırken, Adıyaman’da eğitimciler ve sivil toplum kuruluşları bu hakkın sağlanması için mücadeleyi büyütüyor.

Ekonomik kriz ve depremin etkisiyle zor günler geçiren çocuklar için Adıyaman’da “Okul Yemeği Koalisyonu” oluşturuldu. Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi, Çocuk Hakları Merkezi, SES Adıyaman Şubesi, Adıyaman Kent Konseyi, Tarım Orman-Sen Adıyaman Temsilciliği ve Adıyaman Aile Hekimleri Derneği’nin yer aldığı ortak açıklamada, ücretsiz yemek programlarının temel bir hak olduğu vurgulandı.

Adıyaman Tabip Odası Başkanı Dr. Erdal Yavuz, yapılan sağlık taramalarında çocuklarda yüksek oranda gelişim problemleri tespit edildiğini açıklarken, ücretsiz yemek programlarının yanı sıra Beslenme Genel Müdürlüğü kurulması ve yeterli yemekhane ile merkezi mutfakların inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

Okul yemeği programları için yeterli bütçe ayrılması, yemekhanelerin oluşturulması, merkezi mutfakların kurulması ve içme suyunun temin edilmesi talepleriyle koalisyon, çocukların beslenme ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Bu adımların atılmasıyla Adıyaman’daki çocukların sağlıklı bir geleceğe daha iyi adım atabileceği bekleniyor.

Related Posts

867 ilaç SGK geri ödeme listesinde

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) son 2 yılda geri ödeme listesine 867 ilaç aldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman’dan CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Kıbrıs’ta Rum liderin hedefi: Dönem başkanı olunca Erdoğan’ı davet edecek

Ocak ayında AB Dönem Başkanlığı’nı devralmaya hazırlanan Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, 23 Nisan’da 2026’da gayri resmi AB zirvesi düzenleyeceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da konuk lider olarak Güney Kıbrıs’a davet edeceğini açıkladı.

Rusya’da ölen askerlere veda… Kim’in gözleri doldu

Kuzey Kore’de, Rus ordusu saflarında savaşırken hayatını kaybeden Kuzey Koreli askerler için anma töreni düzenlendi.

Kuzey Kore lideri Kim, Ukrayna Savaşı’nda ölen askerlerin tabutlarına sarıldı: O anlar Rus bakanın ziyaretinde izletildi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya adına Ukrayna’da savaşırken ölen askerlerin cenazeleri için düzenlenen törene katıldı. Kuzey Kore devlet medyasının yayınladığı görüntülerde, Kim’in Kuzey Kore bayraklarıyla örtülü tabutlara sarıldığı görüldü.

Murat Övüç’ten Nihal Candan için şoke eden ima!

Sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden tahliye edilen ve bir süredir tedavi gören Nihal Candan, hayatını kaybetti. Ölümünün ardından Murat Övüç’ün Candan için ‘yorumsuz’ diyerek yaptığı ima tartışma yarattı.