Bahar geldi, alerjiler başladı: Uzman uyardı!

Alerji Uzmanı: Baharın Gelmesiyle Alerji Şikayetleri Artabilir

Önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte alerji şikayetlerinin de artması bekleniyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Çakmak Yılmaz, baharın gelmesiyle birlikte çiçeklerin açması, ağaçların yeşermesi ve havaların ısınmasıyla alerji şikayetlerinin ortaya çıkabileceğini belirtti. Alerjinin zararlı olmayan ev tozu akarları, polenler ve besinler gibi maddelere karşı vücudun verdiği abartılı bir tepki olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Yılmaz, alerjinin farklı belirtilerle kendini gösterebileceğini ifade etti.

Alerjik Hastalıkların Artışı Üzerine Uzman Değerlendirmesi

Dr. Yılmaz, son yıllarda alerjik hastalıklardaki artışın “hijyen hipotezi” ile açıklandığını belirtti. Bu hipoteze göre, hijyen standartlarının yükselmesi, doğal yaşamdan uzaklaşma, beslenme alışkanlıklarındaki değişim gibi faktörlerin bağışıklık sisteminde aşırı yanıt reaksiyonlarına neden olabileceğini söyleyen Uzm. Dr. Yılmaz, ülkemizde astım ve alerjik rinit vakalarının artış gösterdiğine değindi. Ayrıca, ebeveynlerden birisinin alerjik olması durumunda çocuğun da alerji geliştirme riskinin yüksek olduğunu aktardı.

Belirtiler ve Tedavi Yolları

Bahar alerjisinin genellikle ağaçlardan ve çimenlerden yayılan polenlerden kaynaklandığını belirten Uzm. Dr. Yılmaz, bu alerjinin burun akıntısı, hapşırma ve göz kaşıntısı gibi belirtilerle kendini gösterebileceğini söyledi. Çocuklarda görülen kaşıntı sonucu alınan hareketin burun üzerinde çizgiler oluşturabileceğini ve gözaltlarında morarma görülebileceğini ekledi.

Uzman, alerjiden kaçınmanın tedavinin temel adımı olduğunu belirtti. Alerjenlere mümkün olduğunca maruz kalmamak gerektiğini vurgulayan Dr. Yılmaz, alerjik reaksiyonların önlenmesi için alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi. Bunun yanı sıra, polen ve spor seviyelerini izlemenin önemine değinen Dr. Yılmaz, İzmir’de günlük polen durumu hakkında bilgi alabileceğimiz web sitelerinin olduğunu belirtti.

Related Posts

Tüp bebek tedavisi yazın da yapılabilir! ‘Bu süreçte havuza girilmemeli’

Doğal yollarla çocuk sahibi olamayan kişilere uygulanan tüp bebek tedavisi kısaca, üreme hücrelerinin laboratuvar ortamında bir araya getirilmesi olarak tanımlanabilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ebru Öztürk Öksüz, yaz aylarında tüp bebek tedavisi devam eden kişilere bazı tavsiyelerde bulundu.

İSTAHED’den Sağlık Bakan Yardımcısına yanıt: Tükenmişliğimizi övünç vesilesi yapamazsınız

İstanbul Aile Hekimliği Derneği, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’nin, “Hekimlerimiz OECD ortalamasının iki katı hasta bakıyor” sözlerine tepki gösterdi.

Uzmanlardan “anoreksiya” uyarısı: Sosyal medya bağımlılığı ve popülerlik albenisi, gençleri sürüklüyor

Uzmanlardan “anoreksiya” uyarısı: Sosyal medya bağımlılığı ve popülerlik albenisi, gençleri sürüklüyor

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilmek üzere ‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle; kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli, saydam ve hesap verilebilir şekilde yürütülmesi sağlanacak.

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm hakkında bilgi veren uzmanlar, “Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!” dedi.