Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Bilginforum

Bilginforum haber portalı ve güncel içerikler

Bilginforum

Bilginforum haber portalı ve güncel içerikler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Cezaevindeki Sağlık Sorunları Nedeniyle Nobel Ödüllü Aktivist Hastaneye Nakledildi

By Emre Doğan
11 Mayıs 2026 1 Min Read
Cezaevindeki Sağlık Sorunları Nedeniyle Nobel Ödüllü Aktivist Hastaneye Nakledildi için yorumlar kapalı

İran’da uzun süredir cezaevinde bulunan Nobel ödüllü insan hakları savunucusu Nergis Muhammedi, sağlık durumundaki ciddi kötüleşme sebebiyle cezaevinden hastaneye sevk edildi. BBC’nin haberine göre, Muhammedi Tahran’daki Pars Hastanesi’ne götürülerek uzman doktorların gözetimine alındı. Yetkililer, bu kararı “ağır kefaletle ceza ertelemesi” çerçevesinde uygulamaya koyduklarını bildirdi.

Ailesi tarafından kurulan vakıf, aktivistin hastaneye sevkinin bir “tahliye” anlamına gelmediğini vurgulayarak, bu durumun yalnızca geçici bir sağlık önlemi olduğunu açıkladı. Aile ve yakınları ise bu adımın yetersiz olduğunu savunuyor. Son haftalarda sağlık koşullarının hızla kötüleştiği belirtilen Muhammedi’nin, daha önce olası bir kalp krizi geçirmiş olabileceği iddiaları gündeme gelmişti. Eşi, aktivistin genel durumunun “istikrarsız ve endişe verici” olduğunu ifade etti.

Muhammedi’nin avukatı, cezaevi koşullarının etkisiyle yaklaşık 20 kilo kaybettiğini, konuşmakta zorlandığını ve fiziksel olarak ciddi bir çöküş yaşadığını dile getirdi. Bu gelişmelerin ardından birçok insan hakları örgütü, İran’a çağrıda bulunarak Muhammedi’nin derhal serbest bırakılması ve kalıcı tedaviye erişim sağlanması gerektiğini savundu.

2021 yılında “devlet karşıtı propaganda” ve “ulusal güvenliği tehdit eden faaliyetler” suçlamalarıyla 13 yıl hapis cezasına çarptırılan Muhammedi, ek davalarla birlikte toplamda 20 yılı aşkın bir hapis cezasıyla karşı karşıya kalmıştı. Kendisi, tüm suçlamaları reddettiğini belirtiyor. Son durum, hem İran iç kamuoyunda hem de uluslararası arenada büyük bir endişe ile takip edilirken, Muhammedi’nin sağlık durumu hakkında kaygılar artmaya devam ediyor.

Author

Emre Doğan

Follow Me
Other Articles
Previous

Kene Tehlikesi: Sivas’ta Bir Hayat Daha Kaybedildi

Next

Bilecik’te Trajik Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

SON YAZILAR

  • Yeni iPhone Daha Pahalı Olacak: iPhone 18 Pro için Ciddi Fiyat Artışı
  • Bursa’da acı olay: 18 yıl sonra kardeşi gibi traktör kazasında öldü
  • Genco Erkal için yapılan anıt mezar bugün açılacak
  • Yargıtay, Pınar Damar cinayetinde sanığın cezasını onadı
  • Sirkeci’de tramvay kadına çarptı
  • 20. Yıl Özel iPhone Yepyeni Özellikler ile Geliyor
  • Spotify’dan Koşuculara Özel Yeni Mod
  • Rusya’ya giden gemi karaya oturdu: Çanakkale Boğazı’nda gemi trafiği durduruldu
  • Dikkat çeken iddia: ‘Ahmet Davutoğlu siyaseti bırakıyor’
  • İsrail’in Gazze’ye saldırılarında acı bilanço… 2 bin 276 aile nüfus kayıtlarından silindi

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.317)
  • Ekonomi (105)
  • Haber (446)
  • Sağlık (133)
  • Teknoloji (57)
Copyright 2026 — Bilginforum. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort