Trump’tan keskin açıklama: Tarifelerde değişiklik düşünmüyorum

Trump, Oval Ofis’te Kararnameler İmzaladı ve Basın Mensuplarının Sorularını Yanıtladı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Oval Ofis’te başkanlık kararnamelerini imzaladıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çin’e yönelik tarifelerin düşürülüp düşürülemeyeceği sorusuna cevaben, Trump “Onlar buna bağlı.” dedi. Ayrıca, 90 ülkenin kendileriyle iletişime geçtiğini ve hepsinin anlaşma yapmak istediğini belirtti.

Trump, adil anlaşmalar yapacaklarını ve “kazıklaşma” anlaşmalarından kaçınacaklarını vurgulayarak, “Harika anlaşmalar yapacağız. Eğer bir şirketle veya ülkeyle anlaşma sağlayamazsak, tarifeyi belirleyeceğiz. Önümüzdeki iki veya üç hafta içinde kararımızı vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Çin için yeni bir oran belirlenebileceğini söyleyen Trump, şu anda birçok ülkeyle görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ile henüz görüşmediğini ancak görüşebileceğini belirten Trump, “Faiz oranlarını düşürmemenin yanlış olduğuna inanıyorum. Faiz oranlarını oldukça yüksek tutuyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

Kanada’ya Yönelik Tarifeler Artabilir

Kanada’ya %25 tarife uygulandığını hatırlatan Trump, bu oranın otomobillere yönelik artabileceğini söyledi.

Tarife uygulamanın “sizin arabalarınızı istemiyoruz, kendi otomobillerimizi üretmek istiyoruz” anlamına geldiğini belirten Trump, otomobil ve otomobil parçalarına yönelik tarife ayarlaması düşündüklerine ilişkin soruya “Şu anda böyle bir şey düşünmüyoruz ancak ileride artabilir” yanıtını verdi.

Trump, Kanada ile bir anlaşma üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.

Related Posts

Revize üstüne revize edilmişti: Bakan Şimşek’ten enflasyonda düşüş açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerindeki gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Şimşek, enflasyonun yıl sonunda Merkez Bankası’nın tahminlerine uygun olarak gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti. Dezenflasyon sürecinin desteklendiğini ve ekonomiye yönelik adımların sürdüğünü belirtti.

Bayraktar TB3’ten bir başarı daha!

Türkiye’nin savunma sanayi alanında dünya çapında liderliğe erişen markası Baykar Teknoloji’nin ürettiği Bayraktar TB3, TCG Anadolu Gemisi’ne tam otomatik olarak iniş ve kalkış gerçekleştirdi.

Vatandaş faizden kaçtı, karta yüklendi: Kredi kartı harcamaları tarihinde bir ilk!

19 Mart’tan sonra yükselen ihtiyaç kredisi faizleri, vatandaşı kredi kartı ve kredili mevduat hesabına yöneltti. Bireysel kredi kartı bakiyesi ilk kez 2 trilyon lirayı aştı.

Boeing Çin’e teslim edemediği uçakları elden çıkarıyor

ABD’nin Çin’e uyguladığı yüksek gümrük vergileri sonrası teslimatlar durdu, Boeing onlarca uçağı satacak yeni müşteriler arıyor. Şirket, elindeki 41 uçağı Güney Amerika ve Güneydoğu Asya pazarlarına yönlendirmeyi değerlendiriyor.

ING Leasing’de Onur Gül Atandı

Onur Gül, ING Leasing Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanmıştır.

Amazon Türkiye’de prime abonelik ücretlerine zam yaptı

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Amazon, Türkiye’de sunduğu Prime abonelik hizmetine yeni bir zam yaptı. Uzun bir süre sabit kalan abonelik ücreti, yapılan son artışla birlikte yüzde 25 oranında yükseldi. Bu güncellemeyle birlikte Amazon Prime’ın aylık ücreti 39 TL’den 49,90 TL’ye çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir