İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme planına Avrupa’da 6 ülke tepki gösterdi

Avrupa Ülkelerinden İsrail’in Gazze Operasyonlarına Tepki

İspanya, İzlanda, İrlanda, Lüksemburg, Norveç ve Slovenya, İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme planına tepki gösterdi. Altı Avrupa ülkesinin dışişleri bakanlarının ortak açıklamasında, “İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme ve Gazze Şeridi’nde uzun süreli bir İsrail varlığı kurma planının açıklanmasından duyduğumuz derin endişeyi dile getiriyoruz. Bu, bir başka çizgiyi daha aşacak, yeni ve tehlikeli bir tırmanışa işaret edecek ve iki devletli çözüme dair umutları tehlikeye atacaktır.” ifadesi kullanıldı.

“Gazze, Filistin halkına ait olan Filistin Devleti’nin ayrılmaz bir parçasıdır.”

Gazze’de yeni ve daha fazla askeri tırmanışların Filistinli sivil halk için zaten felaket olan durumu daha da kötüleştireceği ve esirlerin hayatlarını tehlikeye atacağı vurgulanan açıklamada, “Gazze’de demografik veya topraksal her türlü değişikliği, nüfusun kalıcı olarak yerlerinden edilmesini zorlayacak veya bunu kolaylaştıracak her türlü planı kararlı bir dille reddediyoruz. Bu, uluslararası hukukun ihlali anlamına gelecektir.” denildi.

“Tüm nüfusun insani yardıma erişimini garanti altına almayan bir sisteme şiddetle karşı çıkıldığı” aktarılan açıklamada, “Gazze, Filistin halkına ait olan Filistin Devleti’nin ayrılmaz bir parçasıdır.” ifadesi kullanıldı.

Bakanların ortak açıklamasında şunlar kaydedildi:

“İsrail makamları, iki aydan fazla süredir Gazze’deki Filistinli sivil halka her türlü insani yardım ve ticari malzemenin ulaşmasını engelliyor. İsrail, bu önlemleri kaldırması ve yardımları kolaylaştırması yönünde yapılan çağrılara rağmen önlemleri gevşetmek yerine daha da sıkılaştırdı. İsrail’e ablukanın derhal kaldırılması çağrısını yapıyoruz. Ayrımcılık yapılmaksızın ihtiyaç sahibi tüm sivillere yardım ulaştırılması, tarafsızlık ve bağımsızlık gibi diğer insani ilkelere uyulması esastır.”

Ateşkesin acil olarak yeniden sağlanması, esirlerin koşulsuz serbest bırakılması çağrısı yapan ve iki devletli çözüme desteklerini vurgulayan Bakanlar, “Hep birlikte İsrail makamlarını itidal göstermeye çağırıyoruz. İsrail’i ayrıca, Birleşmiş Milletler ve insani yardım kuruluşlarıyla tam işbirliği içinde, acilen ihtiyaç duyulan temel hizmetlerin ve insani yardımın engellenmeden ve geniş çaplı olarak sağlanmasını temin etmek için gerekli ve etkili tüm tedbirleri gecikmeden almaya çağırıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

CHP’li Gürer: ‘Sinir sistemi üzerinde olumsuz etkisi olan olan Çin tuzunun ülkemizde kullanımı devam ediyor’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de halk arasında Çin tuzu olarak bilinen monosodyum glutamatın gıdada kullanımının yarattığı sorunlara dikkat çekerek “Sinir sistemi üzerinde olumsuz etkisi olan aşırı tüketim halinde baş ağrısı, migren, çarpıntı, yorgunluk yapan bu Çin tuzu ülkemizde ise kullanımı devam ediyor” dedi.

DEM Parti’den Sırrı Süreyya Önder’e suikast iddiası: Aracında düzenek bulundu

DEM Parti’den yapılan açıklamada geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder’in aracında düzenek bulunduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada “2 Nisan’da fark edildiği resmi mercilere iletildi” denildi.

Büyükçekmece Belediyesi’nden ihale alanların adı istendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Büyükçekmece Belediyesi’nden 2015-2025 yılları arasında inşaat ruhsatı verilen tüm projelerin listesini istedi.

Zehirle gelen umut! Bilim insanlarını şaşırttı, 650’den fazla kez ısırıldı! ‘Yıllardır bunu bekliyordum, harika bir duygu’

Yılan sokmaları her yıl dünya genelinde on binlerce can alıyor, yüz binlercesini ise sakat bırakıyor. Ancak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki sıra dışı bir adam, kendisini defalarca zehirli yılanlara ısırtarak insanlık için devrimsel bir panzehirin önünü açtı.

Sağından geçmeye çalıştığı TIR’a çarpan motosikletin sürücüsü öldü

Samsun’da sağından geçmek istediği TIR’a çarpan motosikletin sürücüsü 28 yaşındaki Hayri Çelik, yaşamını yitirdi.

Bağcılar’da tekstil fabrikasında yangın

Bağcılar’da, tekstil fabrikasında çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir