ABD ve Arjantin’de kripto gündemi: Bitcoin rezervleri, madencilik ve stablecoin yarışı!

ABD’de 24 eyalet, Bitcoin’i devlet rezervlerine eklemek için harekete geçti. Eğer bu girişim başarıya ulaşırsa, eyaletlerin toplam Bitcoin varlığı 247.000 BTC’ye (23,7 milyar dolar) ulaşabilir. Bu gelişme, Bitcoin’in resmi kurumlar tarafından daha fazla benimsenmesi ve finansal sistemdeki rolünün genişlemesi açısından büyük önem taşıyor.

ARJANTİN’DE KRİPTO SKANDALI!

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, desteklediği LIBRA token’in çöküşüyle büyük bir skandalla karşı karşıya. Son 24 saat içinde %95 değer kaybeden token, yatırımcılara 107 milyon dolarlık zarar ettirdi. Skandal sonrası hükümet yolsuzluk soruşturması başlattı. Milei’nin bu projeyle doğrudan bağlantısı olup olmadığı mercek altına alındı.

ABD’DE BITCOIN MADENCİLİĞİ PATLAMASI!

Bitcoin madenciliği, ABD’de özellikle Teksas başta olmak üzere 12 eyalette hızla büyüyor. Bu sektör, şu anda 31 bin kişiye istihdam sağlarken, 4.1 milyar dolarlık ekonomik katkı sunuyor. Artan madencilik faaliyetleri nedeniyle enerji altyapısını güçlendirmek için nükleer reaktör projeleri de gündeme geldi. Bu gelişmeler, ABD’nin küresel madencilik pazarındaki rolünü artırabilir.

FED VE BEYAZ SARAY GÖRÜŞMELERİ KRİPTO PİYASASINI ETKİLİYOR!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Trump yönetimiyle düzenli görüşmeler yapıyor. Enflasyonun beklentileri aşması nedeniyle Fed, faiz indirimi konusunda temkinli bir tutum sergiliyor. Mart 2025’te faiz indirimi ihtimali %3’e kadar geriledi. Bu belirsizlik, Bitcoin ve diğer riskli varlıklarda dalgalanmaya neden olabilir. Kripto yatırımcıları, Fed’in yeni hamlelerini yakından takip ediyor.

COINBASE VS TETHER: STABLECOIN YARIŞI KIZIŞIYOR!

Kripto borsası Coinbase, stablecoin pazarındaki en büyük rakibi Tether’i geçmek için USDC’yi büyütmeye odaklandı. USDC’nin Tether’i yakalayabilmesi için 86 milyar dolarlık büyüme kaydetmesi gerekiyor. Bu süreçte stablecoin düzenlemeleri de gündemde. Coinbase’in stratejik adımları, kripto ekosisteminde büyük değişimlere yol açabilir.

Related Posts

Uluslararası Enerji Ajansı’ndan kritik petrol senaryosu

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), küresel petrol talebindeki artışın bu yıl, 2020’deki Kovid-19 dönemi hariç tutulduğunda, 2009’dan bu yana en düşük seviyede gerçekleşmesini beklediğini açıkladı.

TÜİK’ten ticaret satış hacmi açıklaması: Yıllık yüzde 19,2 arttı!

Verilere göre, ticaret satış hacmi (2021=100) 2025 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,2 arttı. Aynı ayda motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı için satış hacmi yüzde 17,8 arttı …

Bütçe açığı büyüyor, çare yine özelleştirme

Her yıl milyarlarca lira açık veren bütçede dengeyi tutturamayan iktidar, yeni özelleştirme kararı aldı. Ankara ve İstanbul’da merkezi noktalardaki taşınmazlar özelleştirilecek. Bu yerler Ankara Çankaya, Altındağ ile İstanbul Beyoğlu’nda bulunuyor.

Yeni açıklanan enflasyon verileri şaşırttı: Mısır ekonomisinde toparlanma sinyali

Mısır İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, ülkenin yıllık kentsel enflasyonu Haziran 2025’te yüzde 14.9 olarak ölçüldü. Mayıs ayında bu oran yüzde 16.8 seviyesindeydi. Ekonomistlerin tahmini ise yüzde 16.2 düzeyindeydi. Bu sonuçla birlikte ülkede …

Bakan Şimşek, Londra’da konuştu: Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azaldı

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla yaptığı temaslarda “Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Altın alımında ödeme yöntemleri değişti!

İşlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında yeni döneme girildi. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle ödeme yöntemlerine ilişkin kapsam genişletildi. Uygulama, ithalat süreçlerinde yeni kurallar getirecek.