ABD’ye göre Gazze’de soykırım yok

ABD Yetkilileri: Sudan’da Soykırım İşlendi, Ancak Gazze’deki Saldırılar Soykırım Değil

ABD yönetimi, Sudan’daki Hızlı Destek Kuvvetleri’nin soykırım suçu işlediğinden emin olduklarını, ancak İsrail’in Gazze’deki saldırılarının soykırım olarak değerlendirilemeyeceğini savundu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, telekonferans yoluyla düzenlediği basın toplantısında, Sudan’da soykırım işlendiği sonucuna varan ABD yönetiminin Gazze konusundaki çifte standartına yönelik eleştirileri yanıtladı.

Kirby, ABD yönetiminin dünkü açıklamasıyla Hızlı Destek Kuvvetleri’nin (HDK) Sudan’da soykırım suçu işlediği sonucuna vardıklarını ve HDK’nın “sistematik” ve “etnik köken” gözeterek saldırılar yapması nedeniyle bu sonuca emin bir şekilde ulaştıklarını vurguladı.

Sudan’da soykırım işlendiği sonucuna varan Biden yönetiminin, Gazze’deki olayları nasıl değerlendirdiği sorusuna yanıt veren Kirby, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını soykırım olarak görmediklerini belirtti.

Kirby, “İsrail’in Filistinlilere karşı bir soykırım gerçekleştirmesi söz konusu değil, bu açık. Dışişleri Bakanı (Antony) Blinken’ın da ifade ettiği gibi, Sudan’da gördüğümüz şey ise soykırımdır” ifadesini kullandı.

ABD’li danışman, HDK’nın Sudan’daki eylemlerinin sistematik ve etnik kökene göre saldırılar olduğunu, ancak İsrail’in Gazze’deki katliamlarının sistematik ve etnik köken gözeterek, kasıtlı yapılmadığını iddia etti.

Related Posts

New York Belediye Başkan Adayı Brad Lander gözaltına alındı

New York Belediye Başkan Adayı Brad Lander gözaltına alındı

Trump telefonu piyasaya sürüldü: İddialar ortalığı karıştırdı

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın oğlu Eric Trump ve Donald Trump Jr. tarafından tanıtılan “T1” akıllı telefonunun ön satış süreci büyük bir kaosla başladı. Trump Organization’ın yeni iş kolu olan Trump Mobile’ın New York’taki Trump Tower’da lansmanı …

Endonezya’daki Lewotobi Laki-Laki Yanardağı patladı: Gökyüzünü kül bulutları kapladı

Endonezya’daki Mount Lewotobi Laki-Laki yanardağı patlayarak gökyüzüne 10 bin metreye ulaşan kül bulutları püskürttü. Yetkililer alarm seviyesini en üst düzeye çıkarırken, tehlike bölgesini 8 kilometreye kadar genişletti. Patlamada can kaybı yaşanmazken, halk yoğun yağışlarda lav akıntılarına karşı uyarıldı.

İmamoğlu duruşması sonrası çekilen videoyla ilgili soruşturma başlatıldı

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkında yaptığı açıklamalara ilişkin dün görülen duruşma sonrası paylaşılan kayıtlı görüntülerle ilgili soruşturma başlattı.

Eğitim kuşatma altında

TÜGVA’nın bu yıl yaz okullarının çoğunu düzenleyeceği belirtilirken; İlim Yayma Cemiyeti’nin de
yaz okulları açacağı; eğiticilerinin ücretlerinin MEB bütçesinden ödeneceği iddiası tartışma yarattı.

İsrail polisi TRT ve yabancı televizyon kanallarına baskın düzenledi

İsrail’de Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir’in İsrail polisi ve istihbaratına yabancı televizyonların canlı yayınlarını engellemesi talimatının ardından polis Hayfa’da TRT Arapça’nın da aralarında yer aldığı televizyon ekiplerinin kaldığı noktalara baskın düzenledi, ekipmanlarına el koydu.