Adana’da, 6 milyonda 1 görülen çift cinsiyetli kedi ameliyat edildi

ADANA’da, ‘British shorthair’ cinsi 3 yaşındaki kedi ‘Duman’, kısırlaştırma işleminin ardından götürüldüğü veterinerde yapılan kontrollerde nadir görülen bir doğumsal üreme anomalisi olan ve çift cinsiyet anlamına gelen ‘hermafrodit’ olduğu anlaşıldı. Kedinin ameliyatını yapan Veteriner Hekim Mete Betin, literatürde bu durumun kedilerde 6 milyonda 1 görüldüğünü söyledi.

Adana’da emekli Fatma Sorar (48), 2 aylıkken sahiplenerek Duman adını verdiği kedisini kısırlaştırmak için veteriner götürdü. Sorar, kısırlaştırma işleminden sonra çiftleşme dürtüleri devam eden ve idrar problemleri yaşadığı kedisini başka bir veterinere muayene ettirdi. Yapılan kontrollerde Duman’ın hermafrodit olarak bilinen aynı vücutta hem erkek hem de kadın cinsiyetinin birleşmesi yani çift cinsiyetli olduğu anlaşıldı. Kedi, Veteriner Hekim Mete Betin tarafından yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

‘ÇİFT CİNSİYETLİ BİR KEDİ OLDUĞUNU ANLADIK’

Kedinin durumuyla ilgili bilgi veren Veteriner Hekim Mete Betin, “Duman, bize kısırlaştırılmış bir erkek kedi olarak geldi. Ancak hala çiftleşme dürtüleri, belirtileri devam ediyordu. Yapılan muayenesinde iki testisten birinin karnında kaldığını gördük. Karnını açtığımızda rahim ve yumurtalıkla karşılaştık. Yani hermafroditizm dediğimiz çift cinsiyetli bir kedi olduğunu anladık” dedi.

‘ARTIK HERHANGİ BİR ÇİFTLEŞME BELİRTİSİ GÖSTERMEYECEK’

Literatür araştırması yaptıklarını belirten Mete Betin, “Literatürde bu duruma 6 milyonda 1 rastlanıldığı tespiti vardı. Türkiye’de henüz görüldüğünü zannetmiyorum. Bu, Türkiye’de ve Adana’da ilk hermafrodit kedimiz. Bu durum hormonal sebeplerden kaynaklanabiliyor, genetik olabiliyor. Duman, düne kadar hem testisleri, penisi hem de yumurtalıkları ve rahimi olan çift cinsiyetli bir kedimizdi. Ameliyatını yaptık. Artık kısırlaştırılmış bir kedimiz. Bundan sonra herhangi bir çiftleşme belirtisi göstermeyecek. Normal sağlıklı bir kedi olarak hayatına devam edecek” diye konuştu.

‘KEDİM AMELİYAT EDİLDİ, SAĞLIĞINA KAVUŞTU’

Fatma Sorar ise “Duman’ı kısırlaştırdığım halde 2 yıldır çiftleşme dürtüleri devam ediyordu. Adana’da gitmediğim veteriner kalmadı. Antidepresanlar, hormon iğnelerine kadar bütün çözüm yollarını denedim. Ancak sıkıntıları devam etti. Kedim çift cinsiyetliymiş. Mete bey ameliyat etti. Şu an çok iyi durumda, sağlığına kavuştu. Hekimimize çok teşekkür ederim” dedi.

Related Posts

Bolu’da orman yangını: Müdahale ediliyor

Bolu’nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları başlatıldı.

UAEA İran’dan çekildi

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA), müfettişlerinin İran’dan ayrılarak Avusturya’ya döndüğünü duyurdu.

Bursa’da ağaçtan düşen bahçıvan can verdi

Bursa’da ağaç budarken 4 metre yükseklikten düşen bahçıvan hayatını kaybetti.

CANLI | Özgür Özel’den CHP’li belediyelere operasyonlar sonrası ilk açıklama

CANLI | Özgür Özel’den CHP’li belediyelere operasyonlar sonrası ilk açıklama

Trump işi gücü bıraktı: TikTok için Çin’e gidiyor

Trump, TikTok’un satışına ilişkin Çin’le ön anlaşmaya varıldığını açıkladı. Pazartesi ya da Salı günü görüşmelere başlayacağını söyleyen Trump, “Anlaşma hem Çin hem bizim için iyi” dedi.

İYİ Parti liderinden ‘CHP’ operasyonlarına tepki: ‘Patron çıldırdı!’

Aziz İhsan Aktaş suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Adana, Adıyaman ve Büyükçekmece belediyelerinden isimlerin de yer aldığı 10 kişi gözaltına alındı. Antalya’da ise ayrı bir rüşvet soruşturması kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında gözaltı kararı verildi.