Almanya’da araştırmacılar, kalp hastalıklarının tedavisi için “kalp kası yamaları” geliştirdi

Alman Bilim İnsanlarından Unutulmaz Bir Buluş: Kalp Hastalıklarının Tedavisi İçin Yenilikçi Yöntem!

Almanya’da yapılan bir araştırma, kandan alınan ve kök hücreye dönüşebilen “kalp kası yamaları” sayesinde kalp hastalıklarının tedavi edilebileceğini gösterdi.

Göttingen Üniversitesi Tıp Merkezi’nden gelen bilim insanları, bu tedavi yöntemini önce maymunlar üzerinde deneyerek doğruladı ve sonrasında 46 yaşındaki bir kadın hastada başarıyla uyguladılar.

Kalp krizi sonrası kalp yetmezliği yaşayan hastanın kalbinin dış yüzeyine 400 milyon hücreden oluşan 10 kas dokusu yerleştiren araştırmacılar, hastanın durumunun 3 ay boyunca stabil olduğunu tespit etti.

Üç aylık süreç sonunda yapılan incelemelerde, kas yamalarının kalbe bağlanarak damarlar oluşturduğu ve kalbin pompalamasına güvenli şekilde destek olduğu gözlendi.

Araştırmacılar, kas dokularının göğüste küçük bir kesiyle kalbin yüzeyine dikildiğini belirttiler ve tedavinin kalp nakli ihtiyacını tamamen ortadan kaldırmak değil, kalp nakli bekleyen hastalara yardımcı olmak amacıyla geliştirildiğini vurguladılar.

Aynı tedavi yöntemi 14 hastaya daha uygulanan araştırmacılar, daha fazla hasta için bu yenilikçi yöntemi kullanmayı planlıyorlar.

Yapılan araştırmanın sonuçları “Nature” dergisinde yayımlandı ve Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) göre, kalp hastalıkları dünya genelindeki ölüm nedenleri arasında ön sıralarda yer almakta olup erken teşhisinin tedavide büyük önem taşıdığını belirtildi.

Uzun yıllardır kök hücrelerin ve kök hücreden üretilen kas dokularının kalbe yerleştirilmesi konusunda yapılan araştırmaların, çoğunlukla düzensiz kalp ritmi, tümör oluşumu ve bağışıklık sistemi tepkileri gibi engellere takıldığı ifade edildi. (AA)


Related Posts

Tüp bebek tedavisi yazın da yapılabilir! ‘Bu süreçte havuza girilmemeli’

Doğal yollarla çocuk sahibi olamayan kişilere uygulanan tüp bebek tedavisi kısaca, üreme hücrelerinin laboratuvar ortamında bir araya getirilmesi olarak tanımlanabilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ebru Öztürk Öksüz, yaz aylarında tüp bebek tedavisi devam eden kişilere bazı tavsiyelerde bulundu.

İSTAHED’den Sağlık Bakan Yardımcısına yanıt: Tükenmişliğimizi övünç vesilesi yapamazsınız

İstanbul Aile Hekimliği Derneği, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’nin, “Hekimlerimiz OECD ortalamasının iki katı hasta bakıyor” sözlerine tepki gösterdi.

Uzmanlardan “anoreksiya” uyarısı: Sosyal medya bağımlılığı ve popülerlik albenisi, gençleri sürüklüyor

Uzmanlardan “anoreksiya” uyarısı: Sosyal medya bağımlılığı ve popülerlik albenisi, gençleri sürüklüyor

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilmek üzere ‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle; kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli, saydam ve hesap verilebilir şekilde yürütülmesi sağlanacak.

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm hakkında bilgi veren uzmanlar, “Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!” dedi.