Asgari ücret protestosu: Vergilerle alın terimizin sermayeye peşkeş çekilmesine alışmayacağız

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri 2025 Asgari Ücreti Tepki Gösterdi

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, 2025 yılı için belirlenen asgari ücrete tepki göstererek, “Açlık sınırı altında asgari ücret dayatmalarına alışmayacağız. Asgari ücretin altında emekli aylığı dayatmalarına alışmayacağız. Dolaylı dolaysız vergilerle alın terimizin sermayeye peşkeş çekilmesine alışmayacağız” açıklamasını yaptı.

İlkadım ilçesi Süleymaniye Geçidinde gerçekleşen açıklamada, Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, asgari ücret artışına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • Aralık ayı, umutlu bir yeni yılı karşılamak için beklenir; ancak Türkiye’de her ay olduğu gibi umutsuzluk, geleceksizlik, sefalet ve yaşam mücadelesiyle geçer.
  • 2025 yılı için belirlenen asgari ücret, enflasyonun gerisinde kalarak sadece yüzde 30 arttırılmıştır. Bu durum, asgari ücretle geçinenlerin yine açlık ve sefalete mahkum edildiği anlamına gelmektedir.
  • Emekçilerin ve emeklilerin yaşam koşullarını yansıtmayan resmi enflasyon oranının, maaşlar ve aylıklara yansıtılacak zam oranını belirleyeceği bildirilmektedir.

Mücadelelerinin devam edeceğini belirten Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, asgari ücretin insanca yaşanacak bir seviyede belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Açıklamada, asgari ücret dayatmalarına, emekli aylığı düşüklüğüne ve vergilerle alın terinin sermayeye peşkeş çekilmesine karşı çıkıldığı belirtildi.

Emeklilerin çoğunluğunun asgari ücret seviyesinin altında yaşam mücadelesi verdiği vurgulanarak, asgari ücretin insanların kendileri ve ailelerine sağlıklı bir yaşam düzeyi sunması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, emeklilerin asgari ücretten daha düşük aylıklara mahkum edilmesinin kabul edilemez olduğu aktarıldı.

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, iktidarın politikalarına karşı çıkmaya devam edeceklerini ve asgari ücretin insanca bir seviyede belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.


Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?



Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Azerbaycan hükümeti kaynakları: Uçağın düşmesine Rus hava savunma sistemi neden oldu

TIKLAYIN – Narin Güran davası | Aile meclisinin toplantı videosu mahkemede izletildi: Çobanı önce darbedip, sonra saat hediye etmişler

TIKLAYIN – MHK’den devrim niteliğinde karar: Hakem atamalarında sistem değişiyor

TIKLAYIN – Erdoğan’ın asgari ücret paylaşımına cevap yazmıştı: 2 kere gözaltına alınan Kadir İpek tutuklandı

TIKLAYIN – Şakir Paşa Ailesi dizisinin köşkü kül oldu: Sabotaj ihtimali değerlendiriliyor

TIKLAYIN – CHP’de “bildiri krizi”; 13 milletvekili metnin dilini “ağır” buldu, değişiklikten sonra imzacı sayısı yükseldi iddiası!

TIKLAYIN – İpek Kıraç’ın açtığı vasi davasında, “İnan Kıraç hangi toplantıda olduğunun farkında değildi” belgesi

TIKLAYIN – Merkez Bankası 22 ay sonra faizi indirdi

Related Posts

Fiyat savaşında Tesla’ya ilk darbeyi vurdu! BYD binlerce sattı

Çinli otomobil üreticisi BYD, fiyat savaşında Tesla’ya ilk darbeyi vurdu. Bu yıl BYD’ye göre hisse kaybeden Tesla, en büyük rakibiyle baş etmekte zorlanıyor. Şirketin 22 modelinde yüzde 34’e varan kampanyalı fiyatlarla başlattığı indirimler, Çin …

MHP’nin TBMM Başkanlık Divanı üyeleri belli oldu

MHP, TBMM’nin 28. Yasama Dönemi’nin ikinci devresinde görev yapacak Meclis Başkanvekili olarak İstanbul Milletvekili Celal Adan’ı, TBMM İdare Amiri olarak da Gaziantep Milletvekili Sermet Atay’ın ismini Meclis Başkanlığına bildirdi.

Avcılar’daki kaçak büfeler 15 yıl sonra yıkıldı

Avcılar’daki 15 yıldır kaçak olarak işletilen 2 büfe mahkeme kararının ardından bu sabah yıkıldı.

Evin adresini değişti 10 yıl gençleşti

Evin adresini değiştiren aile 10 yıl gençleştiklerini söyledi. Yeni hayat tarzları herkesi şaşırttı.

Yeni koltuk takımı isteyen karısını öldürdü!

Konya’da 42 yaşındaki İzzet Öner, geçimsizlik yaşadığı eşi Nurhan Öner’i bıçaklayarak öldürdü. Cinayetin ardından polisi arayarak kendini ihbar eden zanlı, gözaltına alındı.

İsrail Gazze’de sivil noktaları vuryor (26 Mayıs 2025)

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyinde, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı okula düzenlediği hava saldırısında onlarca kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Al-Aqsa TV ve Filistin kaynaklarına göre …