Asgari ücretli ilk yarıda 3 bin 685 lira kaybetti

Enflasyon, İşçi ve Memur Maaşlarında Erimelere Yol Açıyor

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, enflasyonun yılın ilk altı ayında işçi, memur ve emekli aylıklarında erimeye yol açtığına dikkat çekti. Başevirgen, maaşlardaki erimelerin büyüklüğüne vurgu yaparak, iktidarın emekçilerin, emeklilerin ve memurların cebinden aldığını belirtti.

“2025 Haziran’ında Asgari Ücretin Üçte İkisi Vergilere Gitti”

Yüksek enflasyon ve haksız kesintilerin gelirleri eritmeye devam ettiğini belirten Başevirgen, DİSK-AR’ın araştırmasına göre enflasyonun yılın ilk altı ayında ücretlere toplam zararı 218 milyar 334 milyon TL olduğunu belirtti. Erimenin işçi başına altı aylık ortalama tutarının 6 bin 485 TL olduğunu açıkladı. Ayrıca, asgari ücretin ilk yarıda enflasyona kaybının 3 bin 685 TL’ye ulaştığını ifade etti.

“İşçi Ücretlerindeki Altı Aylık Enflasyon Kaybı 125,3 Milyar TL”

Başevirgen, işçi ücretleri, memur maaşları ve emekli aylıklarındaki enflasyon kaybının 218,3 milyar TL’ye ulaştığını belirtti. Ayrıca, işçi ücretlerindeki kaybın 125,3 milyar TL, memur maaşlarındaki kaybın 41,8 milyar TL ve emekli aylıklarındaki kaybın 51,3 milyar TL olduğunu vurguladı.

Asgari ücret ve asgari ücretin üstündeki gelire sahip olanların maaşlarındaki erimeleri de değerlendiren Başevirgen, enflasyonun çalışanların gelirlerini de olumsuz etkilediğini belirtti. Örneğin, net asgari ücretin 22.105 TL olduğunu ve beş aylık kaybın 3.685 TL olduğunu açıkladı. Ayrıca, 29.743 TL’lik brüt ücret alan bir işçinin enflasyon kaybının 4.958 TL olduğunu ve 38.486 TL’lik brüt ücret alan bir işçinin enflasyon kaybının ise 6.416 TL olduğunu söyledi.

AKP iktidarının zam yerine gelirlerden kesinti yaptığını belirten Başevigen, çalışanların maaşlarından bile paradan çaldığını belirtti.

Related Posts

Merkez Bankası borcunu ödeyemeyene tavsiye verdi: Borçlar katlandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası “herkes için ekonomi” sitesi üzerinden “Yapılandırma nedir?” başlıklı yeni bir video yayımladı. Banka, borcunu ödemekte zorlananlara daha uzun vadeli kredi alıp borcunu daha kolay ödenebileceğine yönelik bilgi paylaşırken ödenecek toplam paranın ne kadar arttığınaysa değinmedi. Yapılandırma sonunda borçlar katlandı.

50 Yıldır Kazazlık Yapan Çift

83 yaşındaki Mehmet Emin ve 75 yaşındaki Zeliha Güngör, 50 yıldır birlikte kazazlık yapıyor.

Kamu işçisine yüzde 24 önerildi, akla asgari ücretli geldi… Odatv izini sürdü: Haberler kötü

Ağustosta greve çıkmaya hazırlanan kamu işçilerine, 6 ay için yüzde 24 zam önerilirken, gözler asgari ücrete çevrildi. Enflasyon karşısında maaşların eridiğini belirten milyonlarca asgari ücretli yılın ikinci yarısı için zam beklerken, Odatv’nin edindiği bilgilere göre haberler kötü

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Çiftçilere Biçerdöver Desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi, girdi maliyetlerini azaltmak ve üreticilere destek vermek amacıyla dağ bölgesindeki çiftçilere biçerdöver hizmeti sunmaya başladı. Projenin ilk hasadı Keles ilçesinde gerçekleştirildi.

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı, hangileri kaybettirdi?

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı, hangileri kaybettirdi?

Kahramanmaraş Geleneksel Ağustos Fuarı Hazırlıkları Sürüyor

Büyükşehir Belediyesi, 1-31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek fuar için hazırlıkları hızlandırdı.