Bakırköy’de açılan ‘Ben Kolay Ölmem’ adlı sergi gazete manşetlerinden oluşuyor: Hüzünlü koleksiyon

İspirtohane Kültür Merkezi’nden Duygusal Sergi: “Ben Kolay Ölmem”

İstanbul Bakırköy’de bulunan İspirtohane Kültür Merkezi’nde, koleksiyoner A. İlhan Gülek’in arşivinden derlenen “Ben Kolay Ölmem” adlı sergi, sanatseverlerle buluştu. Bu duygusal sergi, 90’lı yıllarda Atatürkçü aydınlara yönelik gerçekleştirilen karanlık suikastların manşetlerini taşıyan orijinal gazetelerden oluşmaktadır. Biz de Gülek ile sergi hakkında konuştuk.

Serginin Önemi ve Güleğin Yorumu

“Bu koleksiyon benim en hüzünlü ve en acı veren koleksiyonum” diyen Gülek, lise yıllarından bu yana Cumhuriyet gazetesini takip ettiğini ve her gün düzenli olarak satın aldığını belirtiyor. Serginin ilk gazetesi, lisedeyken çıktığı ilk ders boykotunu tetikleyen Prof. Cavit Orhan Tütengil’in suikast haberini içermektedir. Bu olay, Gülek’in koleksiyonu oluşturmaya başlamasına yol açmıştır. Gülek, aydınların 12 Eylül 1980 öncesinde darbeye zemin hazırlanması adına sağ-sol çatışması kılıfı altında nasıl öldürüldüklerine dikkat çekerek, serginin önemini vurgulamaktadır.

Gülek, koleksiyonunun büyümesinden korktuğunu ifade ederken, dileğinin koleksiyondaki gazete sayısının artmaması olduğunu belirtiyor. Sergide en çok yer alan gazetelerin Cumhuriyet gazeteleri olmasının da ayrı bir anlam taşıdığını ekliyor. Serginin amacının, Kuvayı Milliyecilerin mücadelesini anlatmak ve şehitlerimizin unutulmamasını sağlamak olduğunu düşünüyor.

Serginin Oluşum Süreci ve Amacı

Gülek, bu yıl ilk defa orijinal gazetelerden oluşan “Ben Ölmedim Ki” adlı sergiyi hazırladığını belirtiyor. Sergiyi Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu’nun desteğiyle birlikte açmışlar. Aynı zamanda Gülek’in koleksiyonundan oluşan “Gazetelerle Devrim Şehitleri” sergisi de ADD Kadıköy Şubesi tarafından Caddebostan Kültür Merkezi’nde ziyarete açılmış.

Sergide Uğur Mumcu’dan Bahriye Üçok’a, Ahmet Taner Kışlalı’dan Turan Dursun’a kadar birçok vatanseverin suikast haberleri yer almakta. Serginin ziyaretçilere, geçmişte yaşanan olayları hatırlatma ve unutturmama amacı güttüğünü belirten Gülek, serginin büyük ilgi gördüğünü söylüyor.

Gülek’in ifadesine göre, serginin amacı, Kuvayı Milliyecilerin mücadelesini anlatmak ve şehitlerimizin hatırasını yaşatmaktır. Gülek, elinde bulundurduğu gazetelerin sayısının artmamasını dilediğini dile getiriyor. Bu sergi sayesinde, yaşanmış tarihi olayların genç nesillere aktarılması ve unutulmaması hedeflenmektedir.

Related Posts

Grok kapatıldı mı, erişim engeli mi geldi 10 Temmuz son durum? Hakaret içerikli paylaşımlar sonrası mahkeme kararını verdi! İşte Twitter yapay zeka uygulaması Grok son durum

Sosyal paylaşım ağı X yani eski adıyla Twitter’ın yapay zeka uygulaması Grok’un hakaret içerikli paylaşımları sonrası yargı harekete geçti. Uyulama tarafından verilen uygunsuz içerikli cevaplarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma açıldı. Soruşturma sonrasında sosyal medya kullanıcıları başta olmak üzere kamuoyunda “Grok kapatıldı mı, erişim engeli mi geldi?” sorusu cevabını arıyor. Peki, Grok kapatıldı mı, erişim engeli mi geldi? İşte 10 Temmuz itibarıyla Grok hakkında açılan soruşturmada son durum…

YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM YDS-2 İngilizce sınav sonuçları açıklanma tarihi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 5 Temmuz 2025 tarihinde gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2025-YDS/2 İngilizce) sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Yüksek lisans, doktora, akademik kadro başvuruları ve dil tazminatı gibi amaçlarla İngilizce dil yeterliliğini belgelemek isteyen binlerce adayın katıldığı sınavın sonuçları, ÖSYM’nin resmi takvimine göre açıklanacak. Peki, 2025 YDS/2 İngilizce sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2025 DGS sınav yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

ÖSYM’nin geçtiğimiz ay duyurduğu sınav takvimine göre DGS 2025, 20 Temmuz Pazar günü, saat 10:15’te gerçekleştirilecek. Peki, 2025 DGS sınav yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden ortak açıklama: Rektör atamalarına dair yasa bir demokrasi ayıbıdır!

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden ortak açıklama: Rektör atamalarına dair yasa bir demokrasi ayıbıdır!

1 TEMMUZ SÜPER LOTO SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2025 (Tek tıkla hızlı ikramiye öğren) | Milli Piyango Online canlı Süper Loto çekiliş sonuçları açıklandı: 48 milyon TL ikramiye devretti!

Süper Loto sonuçları sorgulama ekranı 1 Temmuz 2025, Milli Piyango Online ile erişime açıldı. Sisal Şans tarafından, haftanın 1. Süper Loto canlı çekilişi, 1 Temmuz 2025 Salı akşamı noter huzurunda gerçekleşti. Milli Piyango TV Youtube kanalından yayınlanan çekiliş sonrası Süper Loto çekiliş sonuçları ve kazandıran numaralar belli oldu. Bu akşamki Süper Loto çekiliş sonuçları ile 6 bilen çıkmayınca tam 48 milyon 737 bin 501 TL ikramiye devretti. 5 bilen 16 talihli de 120.614,6 TL kazandı. Canlı çekilişin hemen ardından Süper Loto sonucu sorgulama ekranı erişime açıldı. Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonucu sorgulama sayfasından tek tıkla ikramiye tutarları öğrenilebilecek. Peki, hangi numaralar çıktı? İşte, 1 Temmuz Süper Loto sonuçları online sorgulama ve çekiliş sonuçları bilgisi.

SAĞLIK BAKANLIĞI 18 BİN PERSONEL ALIMI TAKVİMİ Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? Bakan Memişoğlu’ndan açıklama geldi!

Sağlık Bakanlığı tarafından 18 bin personel alımı yapılacağı duyusu sonrasında sağlık personeli adayları merak içerisinde başvuru tarihi ve şartlarını merak edip araştırıyor. Bu bağlamda “Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak?” sorusunun cevabı araştırılıyor. Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu kritik açıklamada bulundu. Peki, Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte detaylar…