Elazığ’da Kadınlar Kurslarla Ekonomik Özgürlük Kazanıyor

Elazığ’da Kadınlar Giyim Üretim Teknolojisi Kurslarında Yeteneklerini Keşfediyor

Elazığ’da kadınlar, kendi iş yerlerini açmak veya tekstil sektöründe iş imkanlarına sahip olabilmek için Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Giyim Üretim Teknolojisi Kursları’nda büyük bir özveriyle çalışıyor.

Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, yıl boyunca binlerce kurs açarak yüzbinlerce insana eğitim fırsatı sunuyor. Mahalle mahalle kurslar düzenleyen merkez, özellikle kadınların yanında yer alarak onlara destek oluyor. Giyim Üretim Teknolojisi Kursu, kadınlar arasında büyük ilgi görüyor. Kendi işlerini kurmak, terzi olmak veya tekstil sektöründe kariyer yapmak isteyen kadınlar, kurslarda emek harcayarak yeteneklerini keşfediyor. Boş zamanlarını değerlendirerek sosyalleşen kadınlar, aynı zamanda aile bütçelerine de destek oluyorlar.

Usta öğretici Selma Karahüseyinoğlu, kursun içeriği hakkında şunları söyledi: “Öğrencilerimiz, dikişin temel teknikleri ve giyim kavramlarıyla başlıyor. Kurs boyunca elbise, bluz, pantolon gibi ürünleri dikerken temel dikiş becerilerini kazanıyorlar. Kursiyerlerimiz, kurs bitiminde OSB gibi iş fırsatlarına da erişebiliyor. Ayrıca ustalık belgesi aldıktan sonra kendi iş yerlerini açma imkanına da sahip oluyorlar.”

Kursiyerlerden Elvan Koç, “Kendi modamı oluşturmak için teknikleri öğrenmek amacıyla kursa katıldım” derken, Gülay Bıyık ise “Dikişi seviyorum, hobi olarak geliyorum. Ürettikçe mutlu oluyorum ve aile ekonomisine katkıda bulunuyorum. Arkadaşlarımla sosyalleştiğimiz güzel bir ortam” diyerek deneyimlerini paylaştı.

Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına yardımcı olurken, onlara üretkenlik ve mutluluk duygusunu aynı anda yaşatıyor.

Related Posts

Apple Meta’ya rakip oluyor! Akıllı gözlüğünü 2027’de piyasaya sürecek

Teknoloji devi Apple, yapay zekâ destekli yeni bir akıllı gözlük üzerinde çalışıyor. Cihazın, çevreyi analiz ederek kullanıcıya bilgi sunması beklenirken, ürünün tam anlamıyla artırılmış gerçeklik deneyimi sunmayacağı belirtildi.

‘Borç yiyenler kesesinden yer’

Ekonomist Mahfi Eğilmez, “Türkiye artık borçlanarak büyümenin sınırına gelip dayanmış durumda. Artık alınan borçlar yeni bir kaynak girişi sağlamak yerine eski borçların kapatılmasında kullanılıyor. Bir süre sonra eski borçların kapatılmasına da yetmeyecek” dedi.

Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Öksüt Madencilik Ülke Müdürü David Bickford, Türkiye’de altın üretiminin, izin süreçlerinde yaşanan olumsuzluklar sebebiyle düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, “Bakanlığın izin süreçlerini hızlandırmaya yönelik reform hazırlığında olduğunu biliyoruz. Bu reformların hayata geçirilmesi, madencilik sektörüne önemli ve olumlu bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Talep patlaması yaşandı, yetişemiyorlar: 24 yeni fabrika açılacak

Yapay zeka sektöründe hızla artan çip talebine yanıt vermek isteyen TSMC adlı şirket, dünya genelinde 24 yeni fabrika kurmaya hazırlanıyor.

Fed finansal istikrara yönelik en büyük riski açıkladı!

ABD Merkez Bankası finansal istikrara yönelik en büyük riski açıkladı. Finansal İstikrar Raporu’nda politika belirsizliklerine ve ABD’nin borcuna da dikkat çekildi.

Kurban Bayramı öncesi denetim: Hayvan nakillerine yeni kurallar geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi hayvan ve hayvansal ürünlerin nakil süreçlerini daha etkin izlemek için yönetmelikte değişikliğe gitti. Artık veteriner kontrolü zorunlu, rapor süresi ise 5 günden 3 güne indirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir