F-16 EDPOD Testleri Başarıyla Tamamlandı

Mehmet Fatih Kacır: F-16 EDPOD’un Testleri Başarıyla Tamamlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, F-16 savaş uçakları için geliştirilen Elektronik Destek Podunun (EDPOD) gerçek radar sistemlerine yönelik geliştirildiğini belirterek, “Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimiz doğrultusunda ülkemizin kritik altyapıları ve özgün teknolojileri geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, F-16 EDPOD’un gerçek radar sistemlerine karşı başarılı bir şekilde test edildiği bilgisi paylaşıldı.

F-16 uçaklarına entegre edilen radar sinyal algılayıcı F-16 EDPOD, düşman hedef ve takip radarları ile füze güdüm radarlarına ait sinyalleri algılayarak çevresel tehditleri tanımlama yeteneğine sahip. Aynı zamanda yüksek kapasiteli veri kaydı ve hassas konum belirleme gibi özelliklere de sahip.

F-16 EDPOD, yurt dışından alınan sistemlere göre daha az dışa bağımlılık sağlayarak Türkiye’yi elektronik harp alanında güçlendirmeyi hedefliyor.

Ayrıca, F-16 EDPOD, görev sonrası analizler için radar temas ve konum bilgilerini kaydedebildiği gibi tespit edilen tehdit bilgilerini diğer silahlı kuvvetlerle paylaşabilecek yapıda tasarlandı.

Bakan Kacır, TÜBİTAK BİLGEM İleri Teknolojiler Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen F-16 EDPOD’un testlerinin başarıyla tamamlandığını sosyal medya hesabından duyurdu. Kacır, “Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimiz doğrultusunda ülkemizin ihtiyaç duyduğu kritik altyapıları ve özgün teknolojileri geliştirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. – ANKARA

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

DJI, yeni kargo drone’u FlyCat 100’ü tanıttı! 80 kilogram’a kadar yük taşıyabiliyor

DJI zorlu şartlarda kullanılmak üzere 80 kg’a kadar yük taşıyabilen yeni drone’unu tanıttı. Cihaz şu an Çin’de satışta ancak küresel satışları da yakında başlayacak.

Tesla’da sular durulmuyor: Elon Musk, üst düzey yöneticiyi kovdu

Son dönemde çalkantılı bir süreçten geçen Tesla’da kötüye giden satış rakamlarının ardından, Elon Musk bir kez daha düğmeye bastı.

Cam şişelerde daha fazla mikroplastik olabilir

Araştırmacılar, şişe kapaklarındaki boyanın ana kirlenme kaynağı olabileceğinden şüpheleniyor.

Neuralink’in yeni çipi ‘insanüstü yetenekler’ sağlayabilir

Elon Musk’ın şirketi Neuralink, maymunlarda başarıyla test ettiği yeni beyin implantı Neuralink Blindsight ile sadece görme yetisini geri kazandırmayı değil, aynı zamanda kızılötesi görüş gibi “insanüstü yetenekler” sağlamayı hedefliyor.

Hong Kong’da bir mobil oyun yasaklandı

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde, “Reversed Front: Bonfire” (Tersine Dönen Cephe: Kutlama Ateşi) adlı mobil oyuna, “ayaklanmayı teşvik edici içeriği” gerekçesiyle erişim engeli getirildi.

Kuantum ışınlanma: Bilim kurgudan gerçeğe

Kuantum internet, bilim dünyasının en heyecan verici sınırlarından biri olarak hızla yükseldi. Geleneksel internetin ötesine geçen bu teknoloji, kuantum mekaniğinin ilkelerinden yararlanarak bilgi aktarımını yeniden tanımlamayı vaat etti. Son dönemde …