Genç mimar, yapay zeka ile geleceği şekillendiriyor

Genç Mimar İçim Atlı, Geleceği Yeniden Tasarlıyor

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu olan İçim Atlı, tasarım projelerinde yapay zeka kullanarak dikkat çekiyor. “Geleceği Yeniden Tasarlamak” adını verdiği serisinde, yapay zeka destekli görüntü oluşturma araçlarıyla atıl durumda olan mekanları yeniden hayata geçiriyor. Genç mimar İçim Atlı, yapay zekanın sadece bugünü değil, geleceği de şekillendirmek için güçlü bir araç olduğunu belirtiyor.

Portekiz’de kariyerine devam eden İçim Atlı, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu olarak ZIA AI Studio adı altında yapay zeka teknolojisini projelerinde kullanmaya başladı. Katıldığı yarışmalardan aldığı ödüllerle dikkat çeken Atlı, yapay zeka destekli görüntü oluşturma araçlarıyla geleceği tasarlıyor. İlk olarak 2029 Nordik Dünya Kayak Şampiyonası’nın düzenleneceği Finlandiya Lahti Spor ve Sergi Merkezi’ne odaklanan Atlı, tesisin gelecekteki potansiyel kullanımlarını tasarlıyor.

OLİMPİYAT MEKANLARINI YENİDEN TASARLADI

Büyük spor etkinlikleri için inşa edilen ancak zamanla atıl duruma düşen alanları dönüştürme fikriyle yola çıkan İçim Atlı, “Finlandiya’daki Lahti Spor ve Sergi Merkezi, farklı kullanım alanlarıyla canlanabilir. 2029’da düzenlenecek olan Nordik Dünya Kayak Şampiyonası, tesisin yeniden tasarlanmasına ilham veriyor. Yenilikçi tasarımlarla doğayla uyumlu ve çok amaçlı mekanlar oluşturmayı hedefliyorum.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Twitch için 2K ve dikey format dönemi başlayacak

Amazon’un sahip olduğu canlı yayın platformu Twitch için yeni bir dönem başlatılıyor. Buna göre platformda artık 2K yani 1440p çözünürlükte ve dikey formatta yayın yapılabilecek.

Lityum iyon pillerden üç kat daha fazla enerji taşıyacak yakıt hücresi

ABD’de araştırmacılar, elektrikli araçlarda kullanılan lityum iyon pillere kıyasla birim ağırlık başına üç kattan fazla enerji taşıyabilecek bir yakıt hücresi üzerinde çalışıyor.

En çok satılan kablosuz kulaklık markaları açıklandı

Dünyanın en çok satılan kablosuz kulaklık markaları açıklandı. Xiaomi beklenmeyen şekilde yükselişe geçti.

Xiaomi, giyilebilir teknolojide Apple’ı geride bıraktı

Küresel teknoloji pazarını yakından takip eden araştırma firması Canalys’in verilerine göre, Xiaomi, 2025’in ilk çeyreğinde 8,7 milyon adetlik sevkiyatla zirveye yerleşti. Apple ise 7,6 milyon adetlik sevkiyatla ikinci sırada kaldı.

Twitter’da (X) mesajlar açılmıyor! 23 Mayıs X çöktü mü?

23 Mayıs 2025 tarihinde, Twitter (X) kullanıcıları mesajlarına erişimde zorluk yaşamaya başladı. Kullanıcılar, platformda mesajların açılmadığını ve gönderi yükleme sorunlarıyla karşılaştıklarını bildiriyor. Peki, 23 Mayıs’ta X çöktü mü?

Google, Gmail kullanıcılarını uyardı: Bu e-postayı hemen silin!

Google, Gmail kullanıcılarını uyardı: Bu e-postayı hemen silin!