Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi’nin ilk etabında kısa sürede test sürüşlerine başlanacak

Demiryolu Projesi Çalışmalarında Fiziki İlerleme Yüzde 92’ye Ulaştı

Edirne Valisi Ekrem Canalp Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çerkezköy-Kapıkule arasındaki demir yolu projesinde altyapı, üstyapı ve demir yolu bakım teknik elemanları (EST) yapım çalışmalarında yüzde 92’lik fiziki ilerleme sağlandığını ifade etti.

Edirne kısmında ise üstyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Sezer, “Bu bölümde yakın zamanda deneme ve test sürüşleri gerçekleştirilecek.” dedi. Ayrıca, kent merkezindeki çalışmaların neredeyse tamamlandığını da vurguladı.

Proje Detayları

Türkiye’nin Avrupa ülkeleriyle yüksek standartlı demir yolu bağlantısını sağlayacak olan Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi, toplamda 228,4 kilometrelik bir hatı kapsıyor. Projenin ilk etabı olan 153 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule hattındaki çalışmaların yüzde 92’si tamamlandı.

Proje kapsamında, Edirne’yi İstanbul’a hızlı tren ağıyla bağlayacak olan çalışmalar Haziran 2019’da başlamıştı. Yolcu trenleri için seyahat süreleri 4 saatten 1 saat 30 dakikaya, yük trenleri için ise 8 saat 30 dakikadan 3,5 saate düşecek.

İpek Demiryolu güzergahının Türkiye’den geçen bölümünün Avrupa bağlantısını sağlayacak önemli bir halkayı oluşturacak olan proje, 229 kilometrelik güzergahta saatte 200 kilometre hıza uygun, çift hatlı, elektrikli ve sinyalli bir hızlı tren hattı inşa edilmesini öngörüyor.

Related Posts

Kahramanmaraş Geleneksel Ağustos Fuarı Hazırlıkları Sürüyor

Büyükşehir Belediyesi, 1-31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek fuar için hazırlıkları hızlandırdı.

Battalgazi Belediyesi’nin Güneş Enerji Santrali Faaliyete Geçti

Battalgazi Belediyesi, Hacıhaliloğluçiftliği Mahallesi’nde kurduğu 970 kW kapasiteli Güneş Enerji Santrali ile enerji maliyetlerini önemli ölçüde düşürmeyi hedefliyor. 30 milyon TL’lik yatırım, tamamen hibe desteğiyle gerçekleştirildi ve belediye, enerji ihtiyacının büyük kısmını kendi üretimiyle karşılayacak.

Muğla’da Mayıs 2025 Konut Satışları Artış Gösterdi

Muğla’da Mayıs 2025’te konut satışları 1796 oldu, yabancılara satış 31’e yükseldi.

Son tarih 31 Temmuz: 3,2 milyon kişinin ehliyeti geçersiz sayılabilir

Son tarih 31 Temmuz: 3,2 milyon kişinin ehliyeti geçersiz sayılabilir

Uluslararası Enerji Ajansı’ndan kritik petrol senaryosu

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), küresel petrol talebindeki artışın bu yıl, 2020’deki Kovid-19 dönemi hariç tutulduğunda, 2009’dan bu yana en düşük seviyede gerçekleşmesini beklediğini açıkladı.

TÜİK’ten ticaret satış hacmi açıklaması: Yıllık yüzde 19,2 arttı!

Verilere göre, ticaret satış hacmi (2021=100) 2025 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,2 arttı. Aynı ayda motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı için satış hacmi yüzde 17,8 arttı …