İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Malatya’da Anıldı

CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün vefatının 51. yılı dolayısıyla Malatya’da özel bir anma programı düzenledi. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İsmet İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan birer konuşma yaptılar.

“İsmet İnönü, Üstün Başarılara İmza Atmış Bir Liderdi”

İnönü’nün askeri kariyeri hakkında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, onun çalışkanlığı ve başarılarına vurgu yaparak şunları söyledi:

“İsmet İnönü, askeri eğitimini yüksek başarılarla tamamlamış bir komutandı. Savaş ve diplomatik alandaki başarılarına rağmen mütevazılığını ve dürüstlüğünü her zaman korumuştur. İnönü, sabırlı ve kararlı bir liderdi. Verdii kararlara sonuna kadar bağlı kalmış ve ilkelerinden ödün vermemiştir. Bu özellikleri, onun milli mücadele yıllarında gösterdiği liderlikte belirgin şekilde ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda İnönü, mükemmel bir stratejist olup, geleceği öngörebilme yeteneğiyle tanınmıştır. Özellikle Lozan Konferansı’ndaki başarısı, diplomasi alanındaki dehasını göstermektedir. İsmet İnönü’nün askeri bir deha olduğunu inkar edenler, sadece cahilliklerini sergilemektedirler.”

“Atatürk’ten Gelen Övgüye Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ise İsmet İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki kritik rolüne değinerek şu açıklamalarda bulundu:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu’yla belgelenmiştir. İnönü, Batı Cephesi’nde görev alarak düzenli ordunun zaferine önemli katkılar sağlamıştır. Birinci ve İkinci İnönü Muharebeleri, düzenli ordunun ilk zaferlerindendir ve Türk milletinin kaderinde dönüm noktaları olmuştur. İsmet İnönü, Atatürk’ten aldığı takdirle övgüyü hak eden nadir komutanlardandır.”

Related Posts

İran ABD’yi de hedef aldı: Dünya gördüklerine şoke olacak

İsrail dün sabaha karşı İran’ın başkenti Tahran, Tebriz, İsfahan’daki Natanz nükleer tesisini hava saldırıları ile vururken Loristan, Kirmanşah, Şiraz, Huzistan, Hemedan ve Kum kentlerinde saldırılarına devam etti. İran’ın nükleer bomba yapmaya …

Trump’tan korkutan İsrail-İran açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, gerilimin tırmandığı İran ile ilgili yaptığı açıklamada, “İran ile çatışmak istemiyorum ama İsrail İran’a saldırabilir” dedi.

Ünlü havayolu şirketi kapanıyor: Yolculara ücretleri iade edilecek

Singapur merkezli ünlü havayolu şirketi Jetstar Asia, 31 Temmuz itibarıyla faaliyetlerini sonlandıracağını açıkladı. Şirket, mali zorluklar ve bölgedeki rekabetin etkisiyle bu kararı aldığını duyurdu.

Rusya ve Ukrayna arasında esir takasının üçüncü turu tamamlandı

Ukrayna ve Rusya arasında Türkiye’nin arabuluculuğunda varılan anlaşma kapsamında üçüncü kez esir takası gerçekleştirildi.

Bu IQ seviyesinin altında kalanlar ehliyet alamayacak

Son yıllarda yapılan düzenlemelerle ehliyet sahibi olmak için aranan şartlarda peş peşe değişikliklere gidilirken, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren en tuhaf uygulama ise sessiz sedasız 10 yıldır yürürlükte kalmaya devam ediyor. Mevzuata göre IQ’su 79’un altında kalan kişilere sınıf fark etmeksizin hiçbir ehliyet türü verilmemekte.

Türkiye, gözyaşlarıyla uğurlamıştı: Ferdi Zeyrek’in ikiz kızlarının son isteği yürekleri yaktı

Hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in cenazesine hıncahınç bir kalabalık katılırken, Zeyrek’in ikiz kızlarının babalarının mezarına oyuncak koymak istemesi, katılımcıların göz yaşlarına boğulmasına neden oldu.