İstanbul Bakırköy’den Mumcu’ya özel anma

İSTANBUL (İGFA) – 32 yıl önce aramızdan ayrılan araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen özel bir anma programı ile anıldı.

İspirtohane Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik, “Ben Ölmedim ki” adlı gazete sergisinin A. İlhan Gülek koleksiyonu ile açılışıyla başladı. Atatürkçü aydınlara yönelik karanlık suikast haberlerini manşetten veren orijinal gazetelerden oluşan serginin açılışını Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu yaptı.

Anma programı, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı ve “Bakırköy Muhabbeti” kapsamında bir söyleşi gerçekleştirildi. Gazeteci-yazar Timur Soykan ve İsmail Arı’nın moderatörlüğünde gerçekleşen “Uğur Mumcu ve Araştırmacı Gazetecilik” söyleşisinde, gazeteciliğin ülkedeki durumu ele alındı ve toplum için ses olan gazeteci Uğur Mumcu anıldı.

Söyleşinin sonunda gazeteci-yazar Timur Soykan ve İsmail Arı, kitaplarını imzalayarak okuyucularına hediye etti.

Related Posts

İçme suyuna zehir karıştı, 80 kişi hastanelik oldu

Bolu’da aynı içme suyu hattını kullanan 4 köyde yaşayan 80 kişi, 1 hafta içinde mide bulantısı ve ishal şikayetleriyle hastanelere başvurdu. Zehirlenmelerin su kaynaklı olduğu düşüncesiyle içme suyu hattından numune alındı.

Kulisler hareketlendi, vekil pazarlığı dönemi mi başlıyor? ‘400’ için Erdoğan düğmeye bastı!

Gelecek Partisi’nden istifa eden Hasan Ekinci’nin AKP’ye katıldı. Ankara kulislerine göre Erdoğan referandumsuz anayasa için düğmeye bastı. İşte Meclis aritmetiğinde son durum…

Çöpler Altın Madeni için tüyler ürperten rapor: ‘Siyanür için önlem alın’

ABD merkezli sismoloji dergisinde yayımlanan makaleye göre İliç’teki Çöpler Altın Madeni’nin bulunduğu alanın dört yıl boyunca 60 milimetreye kadar hareket ettiği tespit edildi.

Diyanet’e yeni yetkiler geliyor! Düzenleme komisyondan geçti

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dini yayınları inceleme, mealleri denetleme ve dini günleri tespit etme görevleri yeniden düzenleniyor. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü bu düzenlemeyle öğrenci yurtları, eğitim kurumları, gençlik merkezleri ve kampları, ceza infaz kurumları, sağlık kuruluşları, sosyal hizmet kurumları ve benzeri yerlerde işbirliği esasına göre manevi danışmanlık ve din hizmeti sunacak.

Doğal sit alanına kaçak yapı yaptı, kamp yapıyorum dedi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, doğal SİT alanı ile kesin korunacak hassas alana yapılan depo ve eklentilerinin yıkımı yapıldı. Yıkıma itiraz edip, kamp yaptığını ileri süren kişi ile yetkililer arasında gerginlik yaşandı.

Almanya’da darbe girişimi: 4 kişi gözaltına alındı, soruşturma devam ediyor

Almanya Federal İçişleri Bakanı Alexander Dobrindt, “Almanya Krallığı Derneği”nin anayasal düzeni yıkmaya çalıştığı suçlaması nedeniyle yasaklanmasına karar verdi. Örgütün 4 elebaşının gözaltına alındığı bildirildi.