Kalbinizde plastik olabilir mi? Uzmanından kritik açıklama

Mikroplastiklerin Organlarımıza Etkileri

Tüketilen sularda, öğle yemeklerinde, kaplarda hatta solunan havada farkında olmadan mikroplastiklerden zarar görüldüğünü belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Demir, plastiklerin sadece çevreyi değil, kalp, beyin ve böbrekler de dahil olmak üzere neredeyse tüm organlarımızı etkilediğini belirtti.

Prof. Dr. Demir, mikroplastiklerin kalp krizi, inme ve ölüm riskini dört kat artırdığını vurgulayarak, “Kalp dokusunda ve yağ tabakasında tespit edildi” dedi.

Mikroplastiklerin etkileri hakkında bilimsel olarak yapılan çalışmalardan bahseden Prof. Demir, New England Journal of Medicine’da yayımlanan bir araştırmada mikroplastik barındıran hastalarda kalp krizi, inme ve ölüm riskinin dört kat arttığı sonucuna varıldığını açıkladı.

Araştırmalar sonucu, mikroplastiklerin sindirim sistemiyle sınırlı kalmayıp, kalbin etrafındaki yağ dokusunda, kalp kası içinde ve hatta beyin dokusuna ulaştığı tespit edildi. Bu durumun, damar plaklarının kırılgan hale gelmesine ve kalp krizine zemin hazırladığını belirten Prof. Dr. Demir, mikroplastiklerin sağlık üzerindeki tehdit edici etkilerine dikkat çekti.

Nanoplastiklerin de beyin dokusuna zarar verme potansiyeline değinen Prof. Demir, plastik kullanımının azaltılması gerekliliğine vurgu yaparak, cam ya da paslanmaz çelik malzemelerin tercih edilmesi gerektiğini ve tek kullanımlık plastiklerden uzak durulması gerektiğini belirtti.

Haberin tamamı için buraya tıklayabilirsiniz.

Related Posts

İSTAHED’den Sağlık Bakan Yardımcısına yanıt: Tükenmişliğimizi övünç vesilesi yapamazsınız

İstanbul Aile Hekimliği Derneği, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’nin, “Hekimlerimiz OECD ortalamasının iki katı hasta bakıyor” sözlerine tepki gösterdi.

Uzmanlardan “anoreksiya” uyarısı: Sosyal medya bağımlılığı ve popülerlik albenisi, gençleri sürüklüyor

Uzmanlardan “anoreksiya” uyarısı: Sosyal medya bağımlılığı ve popülerlik albenisi, gençleri sürüklüyor

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilmek üzere ‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle; kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli, saydam ve hesap verilebilir şekilde yürütülmesi sağlanacak.

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm hakkında bilgi veren uzmanlar, “Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!” dedi.

Yaz aylarında hayvanlar için ‘kene’ tehlikesi

Antalya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, yaz aylarında artış gösteren kene vakalarına karşı hayvan sahiplerini uyardı.