Kayseri Ticaret Borsası’ndan Çevresel Sürdürülebilirlik Adımı

Kayseri Ticaret Borsası, Kurumsal Karbon ve Su Ayak İzi Hesaplaması Yaptı

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla kurumsal karbon ve su ayak izi hesaplamasının gerçekleştirildiğini belirtti. Bağlamış, “Türkiye’deki oda ve borsalar arasında bu çalışmayı yapan ilk kurum olan Kayseri Ticaret Borsası’dır” dedi.

Yeşil Dönüşüm ve Ticaretin Geleceği

21. yüzyıl, dijital ve yeşil dönüşümü küresel gündemin merkezine taşıdı. Dünya genelinde iklim değişikliği ile mücadele politikaları hız kazanırken, iklim değişikliğinin ticaret politikalarıyla bağlantısı güçleniyor. AB’nin Yeşil Mutabakatı ile tüm politikalarını yeşil dönüşüm temelinde şekillendirdiği bu süreçte, Türkiye’nin ticaretinin önemli bir kısmını AB ile gerçekleştirdiği düşünüldüğünde, AB’nin atacağı adımların yakından takip edilmesi uluslararası rekabetçiliğin korunması için önem taşıyor. Kayseri Ticaret Borsası, bu süreci yakından takip ederek üyelerini bilgilendirme ve Yeşil Mutabakat sürecine uyum sağlama konusunda aktif rol oynuyor.

Kurumsal karbon ve su ayak izi hesaplamasına katılan üyelere teşekkürlerini ileten Başkan Bağlamış, “Oran Kalkınma Ajansı teknik destek projesi ile tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üyelerimize danışmanlık hizmeti veriyoruz. Küresel iklim değişikliği ve çevresel sorumluluklar, artık her sektörde sürdürülebilirliğin önemini ortaya koyuyor. Bu projeyle, üyelerimizin çevreye duyarlılığını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyum sürecinde önemli bir adım atıyoruz” şeklinde konuştu.

Bağlamış, “Sürdürülebilirlik politikalarını güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Çevresel etkilerimizi azaltarak doğal kaynakların verimli kullanımını sağlayacak ve uluslararası pazarda rekabetçi hale geleceğiz” dedi.

Başkan Bağlamış, “Kayseri Ticaret Borsası’nın çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla kurumsal karbon ve su ayak izi hesaplaması yaptığını vurgulayarak, “Bu çalışma ile sera gazı emisyonları ve su tüketimi detaylı şekilde analiz edilerek çevresel etkilerin azaltılmasına katkı sağlandı” ifadelerini kullandı. Hesaplama sonuçları bağımsız ve akredite bir kuruluş tarafından doğrulandı.

Related Posts

Uluslararası Enerji Ajansı’ndan kritik petrol senaryosu

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), küresel petrol talebindeki artışın bu yıl, 2020’deki Kovid-19 dönemi hariç tutulduğunda, 2009’dan bu yana en düşük seviyede gerçekleşmesini beklediğini açıkladı.

TÜİK’ten ticaret satış hacmi açıklaması: Yıllık yüzde 19,2 arttı!

Verilere göre, ticaret satış hacmi (2021=100) 2025 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,2 arttı. Aynı ayda motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı için satış hacmi yüzde 17,8 arttı …

Bütçe açığı büyüyor, çare yine özelleştirme

Her yıl milyarlarca lira açık veren bütçede dengeyi tutturamayan iktidar, yeni özelleştirme kararı aldı. Ankara ve İstanbul’da merkezi noktalardaki taşınmazlar özelleştirilecek. Bu yerler Ankara Çankaya, Altındağ ile İstanbul Beyoğlu’nda bulunuyor.

Yeni açıklanan enflasyon verileri şaşırttı: Mısır ekonomisinde toparlanma sinyali

Mısır İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, ülkenin yıllık kentsel enflasyonu Haziran 2025’te yüzde 14.9 olarak ölçüldü. Mayıs ayında bu oran yüzde 16.8 seviyesindeydi. Ekonomistlerin tahmini ise yüzde 16.2 düzeyindeydi. Bu sonuçla birlikte ülkede …

Bakan Şimşek, Londra’da konuştu: Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azaldı

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla yaptığı temaslarda “Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Altın alımında ödeme yöntemleri değişti!

İşlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında yeni döneme girildi. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle ödeme yöntemlerine ilişkin kapsam genişletildi. Uygulama, ithalat süreçlerinde yeni kurallar getirecek.