Mudanya Belediyesi Kadın Eşitlik Merkezi’ni Açtı

Mudanya Belediyesi, Kadınların Hakları İçin Kadın Eşitlik Merkezi Açtı

Mudanya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların sosyal, hukuki, psikolojik ve ekonomik haklarını güçlendirmek amacıyla Kadın Eşitlik Merkezi’ni hizmete açtı. Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından oluşturulan “Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı”nı da imzalayan belediye, toplumsal cinsiyet eşitliğini tüm politikalarına entegre edeceğini taahhüt etti.

Mudanya Belediyesi, kadınların güvenli, eşit ve özgür bir şekilde yaşayabileceği bir Mudanya vizyonuyla hareket ederek, Kadın Eşitlik Merkezi’ni faaliyete geçirdi. Açılışın ardından belediye ile Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi arasında imzalanan “Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı”nın taahhüt edildiği duyuruldu. Kadın Eşitlik Merkezi’nin açılışına CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ve eşi Mine Dalgıç, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Kadın Eşitlik Merkezi’nin önemine vurgu yaparak, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayacak çalışmaların gerekliliğine dikkat çekti. Altaca Kayışoğlu, kadın erkek eşitliğinin yayılmasının kadınların karşılaştığı sorunları azaltacağının altını çizdi ve belediye başkanına teşekkür etti.

Mudanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nisa Kartaltepe, Kadın Eşitlik Merkezi’nin açılışıyla kadın haklarını savunmaya devam edeceklerini belirterek, kadınların toplumda hak ettikleri yeri alabilmeleri için çalışacaklarını ifade etti. Kartaltepe, merkezin kadınlara umut, cesaret ve destek olmasını diledi.

Kadın Hakları İçin Çalışmalar Devam Edecek

Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi Nilgün Aslanoğlu, kadın hakları mücadelesinin devam ettiğini vurgulayarak, Kadın Eşitlik Merkezi’nin şiddet gören, destek ihtiyacı olan kadınlara hizmet vereceğini belirtti. Aslanoğlu, toplumsal cinsiyet eşitliği için gerekli çalışmaları yapacaklarını ve kadınların her alanda var olabilmesi için destek olacaklarını söyledi.

Mudanya Belediyesi, Kadın Eşitlik Merkezi’nin açılışıyla birlikte Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi’nin “Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı”nı imzalayarak kadınlar için güvenli ve eşit bir kent oluşturma sözü verdi. Bu protokolle Mudanya, “Kadınlar İçin Güvenli Alan” kampanyasına da dahil oldu. Belediyenin hizmetlerinde eşitlik esas alınacak ve kadın odaklı projeler artırılacak.

Açılışın ardından MUDAŞ Konukevi’nde “İş Hayatında Kadın Hakları ve Kadına Şiddet” konulu bir panel düzenlendi. Panelde 6284 sayılı yasanın önemi vurgulanırken, kadınların şiddetle karşılaştığında takip etmeleri gereken adımlar anlatıldı.

Related Posts

Bu marka meyve suyunun içinde tespit edildi! Hepsi toplatılıyor, içmeyin

Hollanda’da satışa sunulan Hero markalı elma suları, olası kafein içeriği nedeniyle geri çağrıldı. Uzmanlar, tüketicileri ilgili parti koduna sahip kutuları içmemeleri ve satış noktasına iade etmeleri konusunda uyardı.

CHP’li Aşkın Genç’ten Bakan Memişoğlu’na: ‘İnternet üzerinden satış yapan sahte ilaç siteleri ve hesapları konusunda alınan tedbirler nelerdir?’

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, internetten reçeteli ve sahte ilaç satışının halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na “İnternet üzerinden satış yapan sahte ilaç siteleri ve hesapları konusunda bugüne dek alınan idari tedbirler nelerdir? Halkın sahte ilaçlar konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Bakanlık ne gibi çalışmalar yapmaktadır?Yasal mevzuat ve cezalar bakımından bir düzenleme düşünülmekte midir” diye sordu.

867 ilaç SGK geri ödeme listesinde

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) son 2 yılda geri ödeme listesine 867 ilaç aldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman’dan CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Kıbrıs’ta Rum liderin hedefi: Dönem başkanı olunca Erdoğan’ı davet edecek

Ocak ayında AB Dönem Başkanlığı’nı devralmaya hazırlanan Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, 23 Nisan’da 2026’da gayri resmi AB zirvesi düzenleyeceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da konuk lider olarak Güney Kıbrıs’a davet edeceğini açıkladı.

Rusya’da ölen askerlere veda… Kim’in gözleri doldu

Kuzey Kore’de, Rus ordusu saflarında savaşırken hayatını kaybeden Kuzey Koreli askerler için anma töreni düzenlendi.