New York Times: İsrail, Hamas’ı bombalama kurallarını gevşetti, çok fazla sivil öldü

İsrail’in Gazze’ye Düzenlediği Saldırılarda Sivillerin Hayatı Tehlikede! – Yeni Gelişmeler

Yeni bir makaleye göre, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında sivillerin yaşamını yitirmesi, “bombalama kurallarını gevşetme” kararlarına bağlı. New York Times (NYT) gazetesinde yayımlanan bu makalede, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze saldırılarında sivillerin hayatının gözetilmediği ortaya konuldu.

İsrail’deki birçok asker, yetkili ve Gazze’deki mağdurlarla yapılan röportajlar, İsrail’in sivillerin hayatını hiçe saydığı yeni uygulamaları ortaya çıkardı. 7 Ekim 2023’te verilen saldırı emri, çağdaş savaş tarihinin en yoğun bombardımanlarından biri olarak nitelendirildi ve sivilleri hedef alan bu emir, Hamas üyelerini dahi evlerindeyken hedef alınabilir hale getirdi.

İsrailli üst düzey askeri yetkililer, ülkenin varoluşsal tehdit altında olduğunu düşünerek angajman kurallarını değiştirdiklerini belirtirken, yapılan derinlemesine araştırmalar sivillerin korunmasını ciddi şekilde zayıflattıklarını gösterdi.

İsrail’in sivil katliamındaki artışın nedenlerinin detaylandırıldığı makalede, ülkenin yapay zekadan da yararlanarak bilgi topladığı ve bu bilgileri kullanarak hedef tespiti yaptığı belirtiliyor. Yapay zeka tabanlı hedeflerde, İsrailli komutanların sivil kayıpları öngördüğü Hamas liderlerine yönelik saldırılar onayladığı ifade ediliyor.

Makalede ayrıca, İsrail’in son zamanlarda uluslararası baskılar sonucu sivillere yönelik angajman kurallarını sıkılaştırdığı ancak bunların hala yeterince sıkı olmadığı vurgulanıyor. Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırımla yargılanan İsrail’in, sivillere yönelik çok çeşitli bombalar kullandığı da belirtilen haberler arasında.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği bu saldırılar, uluslararası toplumda da endişe yaratmaya devam ediyor ve olaylar yakından takip ediliyor.

​​​​​​​

Related Posts

Vali Aygöl’den Tatlı İkramı

Tunceli Valisi, marulunu unuttuğu polise tatlı ısmarlayıp, ‘İşi tatlıya bağladık’ dedi.

Defne’de Şantiye Yangını Kontrol Altına Alındı

Hatay’ın Defne ilçesinde şantiye alanında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Sapanca Gölü’nde 60 Milyon Metreküp Su Kaybı

Alemdar, Sapanca Gölü’nün kuraklık ve bilinçsiz tüketim nedeniyle büyük su kaybı yaşadığını belirtti.

Osmaniye’de Yılan Kurtarma Operasyonu

İtfaiye eri, yakaladığı yılanı su içirip doğal yaşam alanına saldı.

Samsunspor Hollanda’da Kamp Yapıyor

Samsunspor, Hollanda’da hazırlık kampının 2. etabına başladı ve 2 hazırlık maçı oynayacak.

Keşişlere şantaj skandalı: 12 milyon dolar kazandı

Tayland’da “Ms. Golf” takma adıyla tanınan bir kadın, çok sayıda Budist rahiple ilişkiye girdikten sonra gizlice kaydettiği görüntü ve fotoğrafları kullanarak rahiplere şantaj yaptı. Kadının bu yöntemle toplamda yaklaşık 12 milyon dolar haksız kazanç sağladığı ortaya çıktı.