Novi Sad’daki Tren Kazası Protesto Ediliyor

Novi Sad Tren İstasyonu Kazası Sonrası Öğrencilerden Yol Kapatma Eylemi

Sırbistan’ın kuzeyindeki Novi Sad kentinde meydana gelen tren istasyonu kazasında hayatını kaybeden 15 kişi sonrası hükümete tepki gösteren öğrenciler, başkent Belgrad’daki “Autokomanda” kavşağında 24 saat sürecek bir yol kapatma eylemi başlattı.

1 Kasım 2024 tarihinde tren istasyonundaki beton sundurmanın çökmesi sonucu yaşanan kaza, ülke genelinde binlerce üniversite, yüksekokul ve lise öğrencisinin tepkisine neden oldu. Öğrenciler, Belgrad’ın önemli kavşaklarından biri olan “Autokomanda” mevkiine gelerek “Elleriniz kanlı” yazılı dövizler ve Sırbistan bayrakları taşıdı. Yol kapatma eylemi 10.00’da başladı ve 24 saat boyunca devam edecek.

Marijana Djuric, Belgrad Olağanüstü Durum ve Koordinasyon Dairesi’nden yaptığı açıklamada, göstericilere su, acil yardım, tuvalet ve çöp toplama hizmetleri sağlanacağını belirtti. Polis ekipleri, öğrenci gruplarının farklı yönlere gelmesi ve güvenliği sağlamak için kent genelinde görev aldı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, yasaların ihlal edildiğini belirterek polisin olaylara müdahale edeceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Vucic’in, Başbakan Milos Vucevic ve Meclis Başkanı Ana Brnabic ile ortak bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Novi Sad’daki 1 Kasım 2024 tarihindeki tren istasyonu kazasında 15 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi ise ağır yaralı olarak kurtulmuştu. Kazanın ardından İnşaat, Ulaşım ve Altyapı Bakanı Goran Vesic ile İç ve Dış Ticaret Bakanı Tomislav Momirovic istifa etmişti. Soruşturma sonucunda 11 kişi gözaltına alınmış ve hükümete yönelik protestolar ülke genelinde yayılmıştı.

Related Posts

DEM Parti’den ‘İstanbul’daki yoksulluk’ ile ilgili araştırma önergesi

DEM Parti İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek, İstanbul’da derinleşen yoksulluğun, hayat pahalılığının ve gelir adaletsizliğinin tüm boyutlarıyla araştırılması amacıyla TBMM’ye araştırma önergesi sundu.

Almanya’da Türk kökenli Güler de listede: Koalisyon ortağının bakanları belli oldu

Almanya’da kurulacak koalisyon hükümetinde Hristiyan Demokrat Birlik Parti’nin bakanları belli oldu. Listede Türk kökenli Serap Güler de yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yaşamını yitiren Arapça öğretmenine veda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arapça öğretmeni Ahmet Kahraman için düzenlene cenaze törenine katıldı. Erdoğan, kılınan cenaze namazının ardından Kahraman’ın tabutuna omuz verdi.

Şifalı macunu kapmak için birbirlerini ezdiler: Pek çok faydası var

485. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, 8 ton mesir macununun saçılmasıyla sona erdi. Şifalı macundan kapmak isteyen on binlerce insan, izdihama neden oldu.

Samsun’da uyuşturucuya dört gözaltı

Samsun’un üç ilçesinde uyuşturucu operasyonu yapıldı. Operasyonda dört şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul’da altı katlı binada yangın: Dumanlar sokağı sardı

İstanbul Sultangazi’de altı katlı iş yerinde bulunan ayakkabı imalathanesinde yangın çıktı. İş yerinden yoğun dumanların yükseldiği yangına, itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir