Güncel Bilgi Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Pakistan’da bombalı saldırı: En az 11 ölü

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde kömür madencilerini taşıyan bir kamyona yönelik bombalı saldırıda en az 11 kişinin öldüğü, altı kişinin yaralandığı açıklandı.

Pakistan’da yerel yetkililer, Belucistan eyaletinin Harnai bölgesindeki bir madene maden işçisi taşıyan bir araca yönelik bombalı saldırı düzenlendiğini duyurdu. Açıklamaya göre, saldırıda en az 11 kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı.

Reuters’ın aktardığına göre, patlamanın hedef aldığı kamyonda maden işçileri bulunuyordu. Bir paramiliter yetkili, “Yol kenarına yerleştirilen patlayıcı, kömür madencilerini taşıyan kamyon alana ulaştığında patladı” ifadelerini kullandı. Kimliğinin açıklanmasını istemeyen yetkili, patlamanın uzaktan infilak ettirilen bir patlayıcıdan kaynaklanıyor olabileceğini söyledi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Bölge Komiser Yardımcısı Hazrat Wali Agha, bomba patladığında kamyonda 17 madenci olduğu bilgisini verdi. Yerel bir hastanedeki yetkili, yaralılardan ikisinin durumunun kritik olduğu bilgisini verdi.

(REUTERS)