Şamil Tayyar: Turizm Bakanı, artık AK Parti için taşınması ağır bir yüktür

Bolu Kartalkaya’da Grand Kartal Otel Yangını Sonrası ‘Yetki ve Denetim’ Tartışması Devam Ediyor

Bolu Kartalkaya’da meydana gelen Grand Kartal Otel yangınında 78 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası, ‘yetki ve denetim’ konusunda yaşanan tartışmalar hala devam ediyor. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya platformu X hesabı üzerinden tepkisini gösterdi ve Bakan Ersoy’un kendisi dışındaki herkesi suçladığını belirtti. Tayyar’ın açıklamaları şu şekilde:

  • KENDİSİ DIŞINDA TÜM BİRİMLERİ SUÇLADI: Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı TV yayınında telaşla tüm tuşlara basarak, turizm belgeli tesiste denetim yetkisinin bakanlıkta olduğunu vurguladı ve sadece Bolu Belediyesini değil, kendi dışındaki ilgili tüm kamu birimlerini suçladı neredeyse. Bu durum, AK Parti iktidarının alışık olmadığımız bir süreci başlattı.
  • İL ÖZEL İDARESİ YALANLADI: Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, valilik emrindeki bir bürokrat olarak, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanladı. 2015’teki İl Özel İdaresi raporunun sadece adres değişikliğiyle ilgili olduğunu belirterek, ‘Denetim yetkisi Turizm Bakanlığındadır,’ dedi ve ekledi: ‘Bu bürokratın işlemi valinin bilgisi olmadan, valinin İçişleri Bakanı’nın onayını almadan yapması mümkün değildir.’
  • KARARTMAYI TERCİH ETTİ: Otel sahibi Halit Ergül de bir açıklama yaparak, ‘Turizm Bakanlığı 15 Aralık 2024’te oteli denetledi, kapılarla ilgili eksiklik bulundu ancak yangın önlemleriyle ilgili bir eksiklik tespit edilmedi,’ dedi. Ergül, Turizm Bakanı’nın her şeyi bilemeyeceğini ancak konuyu objektif bir şekilde ele alarak doğruyu ortaya koyması gerektiğini belirtti.

Maalesef, can kaybının yaşandığı bu acı olayda gerçeği ortaya çıkarmak yerine karanlık bir örtü tercih edilmiştir. Turizm Bakanı artık AK Parti için büyük bir sorumluluk haline gelmiştir.

(SOSYAL MEDYA)

Related Posts

İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme planına Avrupa’da 6 ülke tepki gösterdi

İspanya, İzlanda, İrlanda, Lüksemburg, Norveç ve Slovenya dışişleri bakanlarından ortak açıklama: “İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme ve Gazze Şeridi’nde uzun süreli bir İsrail varlığı kurma planının açıklanmasından duyduğumuz derin endişeyi dile getiriyoruz. Gazze, Filistin halkına ait olan Filistin Devleti’nin ayrılmaz bir parçasıdır” açıklamasında bulundu.

Almanya’nın yeni lideri Merz, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi

Almanya Şansölyesi Friedrich Merz, göreve atanmasının ardından ilk yurt dışı ziyaretini Fransa’ya gerçekleştirdi. Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşen Merz’in, gün içerisinde Polonya’ya giderek Başbakan Donald Tusk’ı da ziyaret edeceği bildirildi.

Trump, Kanada Başbakanı Carney’in yüzüne söyledi: Asla, asla deme

ABD Başkanı Donald Trump, eyaz Saray’da ağırladığı Kanada Başbakanı Mark Carney’in “Kanada satılık değil, hiçbir zaman olmayacak” sözlerine “Asla, asla deme” diyerek yanıt verdi.

Friedrich Merz Almanya’nın yeni Şansölyesi seçildi

Almanya’da Hristiyan Demokrat Parti Genel Başkanı Friedrich Merz, parlamentoda yapılan ikinci tur oylamada başbakan seçildi.

Erdoğan, yandaşlara ‘ödül’ dağıttı: Yeni Akit’e yılın haber sitesi ödülü!

10. Anadolu Medya Ödülleri sahiplerini buldu. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden verilen ödülleri alan isimlerin Erdoğan’ın uçağına sık sık binen gazeteciler olması ve jüri üyelerinin iktidara yakın isimler olması dikkat çekti. Programda Yeni Akit gazetesine yılın internet haber sitesi ödülü verilirken, yılın muhabiri de CNN TÜRK özel haberler şefi Fulya Öztürk oldu.

Mayıs ayında bir anketten daha AKP’ye kötü haber!

ALF Araştırma Mayıs ayı, “Seçmen Eğilimleri Araştırma Raporu”nu kamuoyu ile paylaştı. Ankette CHP birinci parti olurken AKP geçtiğimiz aya göre 1 puan eridi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir