Samsun’un Bafra ilçesinde, ev hanımı olan Filiz Köksal, Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu destekle kurduğu süs bitkileri serası sayesinde hem kendi işini büyüttü hem de mahalledeki kadınlara istihdam sağladı. 50 yaşındaki Köksal, Lengerli Mahallesi’nde yer alan serasında mevsimlik süs bitkileri, salon bitkileri, peyzaj ürünleri ve çilek fideleri üretiyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin üreticilere yönelik destek programı ile 2024 yılında faaliyetlerine başlayan serada yaklaşık 30 çeşit ürün yetiştiriliyor. İki yıl içinde iş hacmini önemli ölçüde artıran Köksal, aylık ortalama 100 bin lira gelir elde eden bir işletmenin sahibi haline geldi.
Filiz Köksal, ev hanımlığı döneminden sonra üretime adım attığını belirterek, “Başlangıcımız bir dönüm sera ile oldu. Büyükşehir Belediyemiz hem seramızı kurdu hem de toprak ve malzeme desteği sağladı. Şu ana kadar 30 binden fazla üretim gerçekleştirdik. Türkiye’nin her yanına ürün gönderiyoruz ve her ilden talep alıyoruz. Bu fırsatları sunduğu için Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Köksal, her zaman üretme isteği olduğunu ve çiçeklere olan sevgisini vurgulayarak, “Bu desteği görünce hemen başvurduk. Büyükşehir Belediyesi bize harika fırsatlar sundu. Ev hanımlığından iş hayatına geçiş yapmamı sağladı. Ayrıca, mahalledeki diğer kadınlara da iş imkanı sağlıyoruz. Başlangıçta bu kadar büyüyeceğini düşünmemiştim ama kadınlara fırsat verildiğinde her şeyi başarabileceklerine inanıyorum. Kendi işimin patronu olmak büyük bir gurur kaynağı.” dedi.
Köksal, devletin ve Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı desteklerin önemine dikkat çekerek, “Yeter ki insanlarımız üretmek istesin.” şeklinde ekledi.
Kaynak: AA / Fatih Mehmet Kürkçü