Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Prof. Dr. Alper Şener: Havuz ve Akarsularda Enfeksiyon Riskine Dikkat!

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden (İKÇÜ) Prof. Dr. Alper Şener, hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte havuz kullanımında artış yaşandığını belirterek, havuzlarda ve akarsu yataklarında serinlemeye çalışanların enfeksiyon riskine dikkat çekti. Prof. Dr. Şener, “Bakteriyel ve paraziter enfeksiyonlar ölümcül olabilir. Bu sularda yaşayan bazı parazitler burundan girip beyne ulaşabiliyor” uyarısında bulundu.

Havuz Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte havuz kullanımının da arttığına dikkat çeken İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, çocuk havuzlarının temizlik periyodunun yetişkin havuzları kadar sık ve yoğun olmadığını vurguladı. Özellikle çocuk havuzlarında viral enfeksiyonlara yakalanma riskine değinen Prof. Dr. Şener, “Viral enfeksiyonları daha sık, bakteriyel enfeksiyonları daha nadir görüyoruz. Özellikle çocuklarda bu enfeksiyonlara dikkat etmek önemlidir” dedi.

“Suyun Kalitesi ve Bakteri Düzeyi Önemli!”

Havuzlar yanında akarsu yataklarında serinlemeye çalışanlara da uyarılarda bulunan Prof. Dr. Şener, “Bakteriyel ve paraziter enfeksiyonlar ölümcül olabilir. Bu nedenle suyun kalitesi ve bakteri düzeyi çok önemlidir” açıklamasında bulundu.

“Deniz Suyu Havuzları Daha Güvenli”

Prof. Dr. Şener, denize girmenin havuza göre daha avantajlı olduğunu belirterek, deniz suyunun bakteri yükünün daha düşük olduğunu ve antibakteriyel özelliğe sahip olduğunu aktardı. Havuzlarda deniz suyunun kullanılmasının da hijyenik açıdan daha güvenli olduğunu belirten Prof. Dr. Şener, “Suyun içine dalmayın. Havuzla ilgili olan bakteri, virüs ya da parazitler her halükarda ağız ve burun yoluyla girer. Göz mukozası ya da dış kulak yoluyla da vücuda alınabilir” uyarısında bulundu.

“Havuzlardan Uzak Durun”

Havuz suyunun kesinlikle yutulmaması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Şener, havuzlardan enfeksiyon kapma riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Özellikle kadınların toplu kullanım alanlarında virüslerin bulaşma riskine karşı endişe duyabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Şener, düzgün hijyenin enfeksiyon riskini azalttığını söyledi.

Prof. Dr. Alper Şener’in uyarıları dikkate alınarak, havuz ve akarsu yataklarında serinlemeye çalışırken enfeksiyon riskine karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Related Posts

İSTAHED’den Sağlık Bakan Yardımcısına yanıt: Tükenmişliğimizi övünç vesilesi yapamazsınız

İstanbul Aile Hekimliği Derneği, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’nin, “Hekimlerimiz OECD ortalamasının iki katı hasta bakıyor” sözlerine tepki gösterdi.

Uzmanlardan “anoreksiya” uyarısı: Sosyal medya bağımlılığı ve popülerlik albenisi, gençleri sürüklüyor

Uzmanlardan “anoreksiya” uyarısı: Sosyal medya bağımlılığı ve popülerlik albenisi, gençleri sürüklüyor

‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilmek üzere ‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle; kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli, saydam ve hesap verilebilir şekilde yürütülmesi sağlanacak.

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm hakkında bilgi veren uzmanlar, “Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!” dedi.

Yaz aylarında hayvanlar için ‘kene’ tehlikesi

Antalya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, yaz aylarında artış gösteren kene vakalarına karşı hayvan sahiplerini uyardı.

Kalbinizde plastik olabilir mi? Uzmanından kritik açıklama

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Demir, mikroplastiklerin yalnızca sindirim sistemini değil; kalp, beyin ve böbrekleri de tehdit ettiğini belirtti. Mikroplastiklerin vücutta iltihap oluşturduğunu söyleyen Demir, kalp krizi riskinin bu nedenle arttığını vurguladı.