Uzmanından yılbaşı sofrası için sağlıklı beslenme önerileri

Sağlıklı ve Lezzetli Yeni Yıl Yemeği Önerileri

Uzman Diyetisyen Ege Ramadanoğlu, yeni yıl için sağlıklı ve lezzetli yemekler hazırlamanın ipuçlarını verdi. Yemekleri yağda kızartmak yerine fırında, ızgarada, suda veya buharda pişirmenin daha sağlıklı olduğunu belirten Ramadanoğlu, mayonezsiz ve yağsız salataların tercih edilmesini önerdi. Ayrıca, zeytinyağının 6-8 yemek kaşığı kadar tüketilebileceğini vurguladı. Sofrada şarküteri ve kabuklu deniz ürünleri yerine peynir, hindi füme ve taze sebzelerin tercih edilmesinin daha sağlıklı bir seçenek olduğunu belirtti.

Yeni Yıla Sağlıklı Bir Başlangıç Yapın

Yeni yıla sağlıklı bir şekilde girebilmek için beslenme önerileri sunan Uzman Diyetisyen Ege Ramadanoğlu, yılbaşı gecesi alınan kalorinin ihtiyacın 2-3 katına çıkabileceğini hatta 7 bin kaloriyi bulabileceğini dile getirdi. Bu duruma alkol tüketiminin de eklenmesi durumunda tehlikenin daha da arttığını belirtti.

Yemekleri Fırında veya Izgarada Pişirin

Ege Ramadanoğlu, sağlıklı ve lezzetli yılbaşı yemekleri hazırlamanın kolay olduğunu belirterek, yemekleri yağda kızartmak yerine fırında, ızgarada, suda veya buharda pişirmenin daha sağlıklı olduğunu söyledi. Mayonezsiz ve yağsız salataların istenildiği kadar tüketilebileceğini, zeytinyağının 6-8 yemek kaşığına kadar tercih edilebileceğini belirtti.

Asitli İçeceklerden Kaçının

Yılbaşı menüsünde et, tavuk, balık veya hindi gibi proteinlerin tercih edilmesinin önemine değinen Ramadanoğlu, pirinç pilavı yerine sebzeli bulgur pilavının seçilebileceğini belirtti. Kuruyemiş tüketmenin tok hissetmeyi sağlayabileceğine işaret eden uzman diyetisyen, asitli içecekler yerine taze sıkılmış meyve sularının tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Hafif ve Sağlıklı Başlangıçlar Yapın

Yılbaşında dikkat edilmesi gereken en önemli noktanın başlangıçlar olduğunu vurgulayan Ramadanoğlu, hafif ve sağlıklı başlangıçlar yapmanın yemeğin enerji dengesini sağlayacağını belirtti. Sütlü tatlıların tercih edilebileceğini de sözlerine ekledi. Soslu ve aşırı yağlı salatalardan kaçınılması gerektiğini belirterek, sağlıklı salataların limon ve sirke ile hazırlanabileceğini ifade etti.

Yılbaşı Menüsü

Ege Ramadanoğlu, sağlıklı bir yılbaşı menüsü listesini paylaştı:

  • Balkabağı çorbası
  • Fırında hindi
  • Avokadolu mevsim salata
  • Karabuğday pilavı
  • Yulaflı meyveli kurabiye

Related Posts

İSTAHED’den Sağlık Bakan Yardımcısına yanıt: Tükenmişliğimizi övünç vesilesi yapamazsınız

İstanbul Aile Hekimliği Derneği, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’nin, “Hekimlerimiz OECD ortalamasının iki katı hasta bakıyor” sözlerine tepki gösterdi.

Uzmanlardan “anoreksiya” uyarısı: Sosyal medya bağımlılığı ve popülerlik albenisi, gençleri sürüklüyor

Uzmanlardan “anoreksiya” uyarısı: Sosyal medya bağımlılığı ve popülerlik albenisi, gençleri sürüklüyor

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilmek üzere ‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle; kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli, saydam ve hesap verilebilir şekilde yürütülmesi sağlanacak.

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm hakkında bilgi veren uzmanlar, “Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!” dedi.

Yaz aylarında hayvanlar için ‘kene’ tehlikesi

Antalya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, yaz aylarında artış gösteren kene vakalarına karşı hayvan sahiplerini uyardı.