Yangına dur demenin yeni yolu: IoT tabanlı Erken Yangın Algılama Sistemi

İSTANBUL (İGFA) – Yangınlar, yalnızca maddi kayıplara neden olmakla kalmayıp, insan hayatı ve çevre üzerinde telafisi zor zararlar oluşturabilen büyük tehditlerden biri olarak öne çıkıyor. Mevcut yangın güvenlik sistemleri çoğunlukla yangın başladıktan sonra söndürme ve kurtarma odaklı çözümler sunarken, IoT tabanlı Erken Yangın Algılama Sistemi, yangınların henüz başlamadan önce tespit edilmesini sağlayarak can ve mal kayıplarını en aza indiriyor. Gelişmiş termal sensörler ve yapay zeka destekli analizsistemleriyle yangın öncesinde sıcaklık değişimlerini izleyen bu yenilikçi sistem, daha tutuşma gerçekleşmeden önleyici tedbirlerin alınmasını sağlıyor. Ayrıca bu sistem, işletmeler için sigorta primlerinde de avantajlar sunarak ekonomik kazanç sağlıyor.

FLİR TEKNOLOJİSİ İLE YANGINI BAŞLAMADAN ALGILAMA

Sistem, Tepe Savunma Alarm İzleme Merkezi (AİM) ile entegre bir şekilde çalışarak, 7/24 izleme ve anlık alarm yönetimi sunuyor. Yangın risklerini sıcaklık değişimlerini analiz ederek önceden belirleyen bu sistem, geleneksel yangın algılama sistemlerinden farklı olarak sadece yangını değil, aynı zamanda arıza ihtimali olan ekipmanları da tespit edebiliyor.

CCTV ve termal kameraların bütünleşik olarak kullanılması, sıcaklık değişimlerinin görsel doğrulama ile desteklenmesini sağlıyor. Sistem, özellikle akaryakıt, LPG, LNG, kimyasal madde depolama alanları ve yanıcı-patlayıcı malzemelerin bulunduğu riskli bölgelerde güvenliği artırmak için Ex-Proof montajlı Flir kameralar ile güçlendirilmiş durumda.

YANGIN ÖNCESİ TEHDİTLERİ ÖNLEME YETENEĞİ

IoT tabanlı Erken Yangın Algılama Sistemi, işletmelerin yangın riski taşıyan alanlarında gerçek zamanlı sıcaklık analizi yaparak herhangi bir anormalliği tespit ediyor. Belirlenen alt ve üst sıcaklık limitleri doğrultusunda, sistem yangın riski veya izinsiz giriş gibi tehditleri algılayarak alarm mekanizmasını devreye sokuyor. Uyarılar, Tepe AİM tarafından takip edilerek ilgili yetkililere raporlanıyor ve gerektiğinde anında müdahale edilmesi sağlanıyor.

Kayıtların müşterinin kendi sisteminde veya Tepe AİM’de saklanması, veri güvenliği açısından önemli bir avantaj sunuyor. Sistem, IP tabanlı çalıştığı için internet üzerinden sürekli olarak AİM ile bağlantı halinde bulunuyor. Bunun yanı sıra sistemin bulunduğu alanlarda internet bağlantısından bağımsız ışıklı ve sesli alarm sistemleri de devreye girebiliyor.

Related Posts

Güney Kore’de eski Devlet Başkanı Yoon’un evine baskın: 2023’teki askerî soruşturmaya müdahilliği araştırılıyor

Güney Kore’de eski Devlet Başkanı Yoon’un evine baskın: 2023’teki askerî soruşturmaya müdahilliği araştırılıyor

Gazze’deki hükümetten dikkat çeken açıklama

ABD-İsrail güdümlü Gazze Yardım Vakfı’nın devreye girmesinden bu yana yardım almaya çalıştığı sırada 773 kişi öldürüldü, 5 binden fazla kişi yaralandı.

Somali’deki askeri eğitim kampında intihar saldırısı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Jaalle Siyaad Askeri Eğitim Kampı’na bombalı intihar saldırısı gerçekleştirildiği açıklandı. Somali Savunma Bakanlığı, intihar saldırısına karşılık verdiklerini bildirdi.

Hindistan’da 40 yıllık köprü çöktü, araçlar nehre uçtu: Can pazarı yaşandı!

Hindustan Times gazetesinin haberine göre, eyaletin Vadodara ve Anand bölgelerini birbirine bağlayan 900 metre uzunluğundaki köprünün iki ayağı arasındaki bölüm çöktü. Yetkililer, olay anında köprüden geçen 2 kamyon ve 2 kamyonetin nehre düştüğünü …

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan kürsüye gelin ve damat mankeniyle çıktı: Gençler evlenmiyor değil, evlenemiyor!

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan kürsüye gelin ve damat mankeniyle çıktı: Gençler evlenmiyor değil, evlenemiyor!

Murat Çalık cezaevinde fenalaştı, acil servise götürüldü

Ameliyat sonrası cezaevine sevk edilen Mehmet Murat Çalık, cezaevinde fenalaştı, ambulansla yeniden hastaneye götürüldü.